Sukob Zvezde i Partizana oko Velje i Simovića

19.10.2020

17:27 >> 17:36

0

Autor: 24sedam

Vođa navijača Veljko Belivuk bio je u svečanoj loži stadiona i to kao član Skupštine kluba

Sukob Zvezde i Partizana oko Velje i Simovića
Copyright MN Press/Printscreen/Youtube

Ko je bio „specijali gost“ u loži stadiona Partizana koji je vređao i pretio fudbalerima Crvene zvezde tokom i posle 163. večitog derbija?

Fotografije koje su isplivale dan posle utakmice koja bi trebala da bude najveća svetkovina srpskog fudbala otkrili su da je reč o jednom od vođa „grobara“ Veljko Belivuk, čovek koji je poznatiji kao Velja Nevolja.

Kako je prvi objavio list „Informer“ njegove pretnje posebno su išle na račun Seku Sanoga kome je čak i poručio „da će ga naći u gradu“. Da se u loži događalo sve i svašta tokom utakmice bilo je jasno kada je generelni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić u nedelju uveče javnosti saopštio da je u loži bio „specijalni gost“, aludirajući na Belivuka, koji je bio u istoj loži kao i direktor policije Vladimir Rebić.

– Posebna priča je sramno ponašanje rukovodstva Partizana tokom utakmice i njihovih “specijalnih gostiju” u centralnoj loži. Verovatno su mislili da će nas uplašiti. Nadam se da u ovoj državi postoje institucije koje će se ozbiljno baviti svim stvarima koje su se dešavale na današnjem derbiju.  Nama preostaje da pobeđujemo i dalje i da pokažemo dominaciju Crvene zvezde. Bićemo šampioni i ove sezone. Idemo dalje – poručio je Zvezdan Terzić u nedelju uveče.

Dan kasnije, putem saopštenja koje je medijima dostavio potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić objašnjeno je i u kom svojstvu je u loži stadiona bio Belivuk.

Sinoć su u svečanoj loži našeg stadiona sedeli i predstavnici članovi Skupštine kluba iz redova navijača koji imaju statutarne predstavnike u Skupštini. Dakle, oba predstavnika navijača koji su sinoć utakmicu posmatrali iz centralne lože Partizanovog stadiona su predstavnici članova najvišeg klupskog upravnog organa i tu su se našli u skladu sa Statutom FK Partizan – objasnio je Vuletić.

Dakle iz Partizana su razjasnili da se Belivuk našao u loži kao član Skupštine Partizana.  

Dodatne varnice izazvao je drugi deo saopštenja kluba iz Humske.

Međutim, u centralnoj loži našeg stadiona obreo se sinoć jedan opasan kriminalac, čovek sa Interpolove poternice, čovek kojem srpsko pravosuđe duže od tri godine ne zakazuje ročišta i ne postupa po javno podignutoj optužnici za malverzacije i nepočinstva u fudbalskim transferima, sve čekajući da ovaj predmet zastari. Javno postavljam pitanje ko štiti ovog Alfa doktora i opasnog kriminalca i kada će njemu biti zakazao ročište? Da li je Srbija pravna država i zašto se u njegovom slučaju ne poštuje clan 172. Dušanovog zakonika “Sudije da sude strogo po zakonu a ne u strahu od carstva mi”. To važi kako za nosioce pravosudnih funkcija, tako i za fudbalske sudije – poručili su iz Partizana.

Reakcija Terzića je bila brza i oštra.

– Večiti rivalitet između naša dva kluba je decenijama građen između ostalog i džentlmenskim ponašanjem oba rukovodstva naših klubova. Uvek je bilo i određenog peckanja među nama, ali uvek u granicama dobrog ukusa. Nikada se ranije nije ulazilo na teren ličnih i porodičnih odnosa. Sve do pojave čuvenog profesora Rimskog prava javno prokazanog kao osoba sklona nemoralu među muškim maloletnicima. Nije slučajno da Crvena zvezda i četvrtu godinu zaredom osvaja šampionsku titulu. Realno nam je sve to mnogo olakšalo nesposobno rukovodstvo Partizana predvođeno čuvenim profesorom. I mnogo nam je lakše kada i za verbalnog protivnika imamo čoveka bez ljudskog i muškog kredibiliteta. Profesorove reči jednostavno nemaju težinu. Rezultati još manju. I pored toga, kao zaljubljenik u srpski sport, ne mogu se radovati devastiranju Partizana koje iz namere ili neznanja čine profesor bluda i njegova kompanija. Nadam se da ce iskreni navijači Partizana prepoznati anomalije svog rukovodstva i okrenuti se radikalnim promenama zarad bolje budućnosti svog kluba. A mi iz Crvene zvezde nastavljamo da se radujemo novim titulama i utakmicama Lige Evrope – navodi se u saopštenju Zvezdana Terzića.

 

Policija obavestila tužilašto o izjavi Miloša Vazure

Policija je obavestila nadležno tužilaštvo o navodima direktora Partizan Miloša Vazure posle 163. večitog derbija da je sudija ovog meča Novak Simović „dobio na poluvremenu poziv koji se ne odbija“

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike