Novi Pazar je hit Superlige! Gaćinović stvorio mašinu koja melje sve pred sobom!

30.08.2022

18:10

0

Autor: 24sedam

Pazarci rutinski savladali Spartak na stadionu kraj Jošanice

Novi Pazar je hit Superlige! Gaćinović stvorio mašinu koja melje sve pred sobom!
Novi Pazar - Copyright MN Press

Novi Pazar ispisuje nove stranice klupske istorije jer je rekordni niz uzastopnih pobeda u Mozzart bet Superligi uvećao na šest! Subotički Spartak je odigrao jedan od loših mečeva ove sezone, pa izabranici trenera Vladimira Gaćinovića nisu imali mnogo muka da zabeleže pobedu u 9. kolu 2:0 (1:0). 

Pazarci su od starta bili bolji rival, nije ih obeshrabrio ni neiskorišćeni penal u 4. minutu kada je Miloš Mijić sa 11 metara pogodio prečku. Pre toga je Janko Tumbasević neoprezno i nepotrebno sapleo napdača Majdevca.

Mijiću je bilo potrebno devet minuta da se iskupi za promašeni penal jer je posle pasa Lončara, a loše procene leta lopte Šimure, volej udarcem sa 10 metara savladao golmana Filipa Manojlovića.

Nije bilo nekih izrazitih prilika do kraja prvog dela, a jedina zabrinjavajuća vest za trenera domaćina bila je povreda najboljeg strelca Andrije Majdevca.

Već na startu drugog dela, sudija Trifković je dosudio opravdano i drugi penal za Novi Pazar. Bosić je oborio Jovića, a Bojica Vukčević je mirno izveo najstrožu kaznu u 49. minutu i prevario Manojlovića.

Tek u poslednjih pola sata Spartak je počeo da igra kako ume, ali Filip Kljajić je maestralno odbranio udarac Todorovskog sa 16 metara. Zatim je Radivoj Bosić izbio loptu sa gol linije.

Pazarci su pregrmeli taj pritisak gostiju i lako očuvali pobedu pa su se na vrhu tabele bodovno izjednačili sa liderom Crvenom zvezdom. Subotičani su nastavili niz od četiri meča bez pobede (dva poraza, dva remija).

- Nije lako pobediti šest mečeva u kontinuitetu. Nije nam sigruno to roda donela, iskrvarili smo za svaku utakmicu, momci su najzaslužniji za to što se dešava. Svaku utakmicu su odradili maksimalno, nekad sa više, nekad  manje uspešno. Imali smo danas uspona i padova, ali mogli smo utakmicu i ubedljivije da pobedimo - istakao je posle meča trener domaćina Vladimir Gaćinović.

Mozzart bet Superliga Srbije, 9. kolo

UTORAK
Novi Pazar - Spartak 2:0 (1:0)
/Mijić 13, Vukčević 49 penal/
Napredak - Mladost GAT 18.30 (TV Arena sport 1)
Vojvodina - Radnički Niš 18.30 (TV Arena 3 Premoum)

SREDA

Javor - Kolubara 16.30 (TV Arena 2 Premum)
Voždovac - Radnik 16.30 (TV Arena 1 Premium)
TSC - Radnički 1923 18.30 (TV Arena sport 2)
Partizan - Crvena zvezda 20.00 (TV Arena 1 Premium)

ČETVRTAK
Čukarički - Mladost Lučani 18.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike