Hvala, Dejane! Dobrodošao, Miloše! Dete kluba, pripremali smo ga za trenera! Terzić otkrio kako je došlo do promene na klupi

27.08.2022

11:05

0

Autor: 24sedam

Zvezda promovisala novog trenera

Hvala, Dejane! Dobrodošao, Miloše! Dete kluba, pripremali smo ga za trenera! Terzić otkrio kako je došlo do promene na klupi
miloje8 - Copyright MN Press

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić objasnio je kako je došlo do promene na klupi otkrivši da je juče Dejan Stanković došao u kancelariju i zamolio sve u upravi da ga ne mole, ne zaustavljaju, da je dobro procenio svoju situaciju i da je kraj saradnje jedina opcija koju vidi kao izlaz posle eliminacije od Makabija.

Terzić je na promociji Milojevića rekao da je juče novi trener pozvan, prvim letom je odmah stigao u Beograd, da bi danas potpisan ugovor do kraja sezone, koji će se automatski prodiužiti na još jednu sezonu ako se osvoji titula.

- Danas smo se okupili da promovišemo naslednika, Miloša Milojevića. Nismo imali dilemu, kad smo shvatili da je ostavka neopoziva odmah smo kontaktirali Milojevića kojeg smo dugo pripremali. Miloš je dete našeg kluba, prošao je selekcije u timu i radio je kao pomoćnik Dejana Stankovića. Njemu će biti potrebno najmanje vremena da se navikne na zahteve kluba. On je mlad trener, ali ima već 10 godina iskustva. Spremao je i on sebe za ovu ulogu, iz prve je rekao "spreman sam" i došao prvim avionom. Ne sumnjam da ćemo nastaviti sa uspesima koji su mu predočeni. Dupla kruna ne treba da se dovodi u pitanje, a nadam se da ćemo i u grupnoj fazi Lige Evrope koja liči na Ligu šampiona ostvariti dobar rezultat. Ugovor je potpisan na godinu plus godinu, koja se aktivira ako se osvoji titula - rekao je Terzić.

MN Press
 

Milojević se na početku svoje promocije odmah zahvalio svom prethodniku i to za tri poteza - prvi, kada ga je pozvao u svoj stručni štab, drugi, kad ga je napuštao, jer je razumeo njegovu želju da bude prvi trener u Švedskoj i treću, za blagoslov upravi da ga upravo on nasledi:

 

- Dejan Stanković je uradio tri velike stvari za mene. Doveo me je ovde i predstavio javnosti na Balkanu, shvatio je moju želju da budem samostalni trener i pomogao je upravi da mi ukaže poverenje. Za mene je poziv Zvezde bio čast. Trenutak ne mogu da biram, znam da je teško, ali znam kako treba da preuzmemo odgovornost. Mi smo hteli da budemo u Ligi šampiona, pa ne smemo da odstupimo jer grupa u Ligi Evrope liči na to. Ništa u životu nisam postigao lako, pa ne očekujem da će sada biti lako. Da ne verujem u ekipu ne bih sada sedeo ovde - rekao je Milojević.

Osim Nenada Milijaša koji ostaje da radi u novom stručnom štabu, većina saradnika Milojevića tek treba da bude određena:

MN Press
 

 

- Što se tiče pomoćnika, radimo... Imamo neka dva imena, Milijaš ostaje u stručnom štabu. Tražimo prvog pomoćnika, trenera za fizičku spremu i trenera golmana. Potrebni su nam ljudi koji shvataju obaveze rada u Crvenoj zvezdi.

Novinare je zanimao plan za dovođenje pojačanja, kao i status Ohija:

- Sa pojačanjima moram da sačekam, bio sam fokusiran na Javor. ne volim da donosim odluke u panici i brzini. Igračkim kadrom sam prezadovoljan, ali uvek postoji prostor za napredak. Igrači moraju da shvate da je svaki novi početak težak i da moraju da mi pokaže da žele da igraju. Sa sportskim sektorom ću sve ostalo usaglasiti. Ohi je naš napadač i dok je tu, ja računam na njega. Ako stigne ponuda koju klub ne može da odbije.

Na promociji su bili Marko Marin kao direktor skauting službe i legendarni Dragan Džajić i Vladimir Petrović Pižon.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike