Partizan u grupi smrti! Dva tima iz "lige petice", teško da je moglo teže!

26.08.2022

13:04

0

Autor: 24sedam

Crno-beli pred velikim izazovom

Partizan u grupi smrti! Dva tima iz "lige petice", teško da je moglo teže!
fk partizan - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Fudbaleri Partizana dobili su protivnike na žrebu grupa u Ligi konferencija koji je danas održan u Nionu.  

Turski legenerani golman Volkan Demirel i češki as Vladimir Šmicer žrebali tako da će crno-beli sa pozicije nosioca igrati u D grupi protiv: Kelna, Nice i Slovacko iz Češke.

Crno-beli će juriti jedno od prva dva mesta u izuzetnoj konkurenciji koje se ne bi postidela ni Liga Evrope, budući da su se u grupi D Smestile čak dve ekipe iz "Lige 5". Keln je u novu sezonu ušao slabiji za najboljeg strelca Antonija Modestea koji je nosio tim tokom prošle takmičarske godine sa 20 golova na 32 utakmice.

Uprkos njegovom odlasku u Borusiju Dortmund, tim se stabilizovao i u prva tri kola domaćeg prvenstva ostvarena je jedna pobeda i dva remija. U napadu je zasad standardan Jermen Adamjan, dok su Austrijanac hrvatskog porekla Dejan Ljubičić i njegov zemljak Florijan Kajnc zaduženi za držanje tempa i kreaciju na sredini terena.

Protiv Fehervara u meču plej-ofa Nemci su poraženi pred svojim navijačima sa 1:2, ali su Mađari pregaženi u revanšu rezultatom 0:3   

Na drugoj strani, Nica nema pobedu u 3. kola francuskog prvenstva, ali Francuzi makar po imenima zaslužuju prvo mesto. Na golu je Kasper Šmajhel, odbranu drži Brazilac Dante, dok su u napadu sjajni Danac Kasper Dolberg i dobro poznato lice Kelvin Stengs, koji je igrao protiv Partizana 2019. godine u Ligi Evrope kao član AZ Alkmara.

MN Press
Urošević ponovo ide na Stengsa

Velika nepoznanica ostaje tim Slovacko iz Češke. Oni su trenutno trećeplasirani sa dve pobede i nerešene utakmice, a kvalitet tima koncentrisan je među domaćim fudbalerima i tri strana igrača.

Partizan je žreban iz prvog šešira u kojem su još bili: Viljareal, Bazel, Gent, Slavija, AZ Alkmar, Bašakšehir i Vest Hem, ali mu to nije pomoglo da izbegne grupu smrti. U proceduri formiranja grupa UEFA je ukalkulisala obavezu da se izbegne mogućnost igranja crno-belih sa ekipom Balkanija iz južne srpske pokrajine.

Ovo su sastavi grupa u Ligi konferencija:

Grupa A: Bašakšehir, Fiorentina, Harts, RFS.

Grupa B: Vest Hem, FCSB, Anderleht, Silkeborg

Grupa C: Viljareal, Hapoel BŠ, Austrija Beč, Leh

Grupa D: Partizan, Keln, Nica, Slovacko.

Grupa E: AZ Alkmar, Apolon Limasol, Vaduz, Dnjepar.

Grupa F: Gent, Molde, Šamrok, Đurgarden.

Grupa G: Slavija, Kluž, Savaspor, Balkani.

Grupa H: Bazel, Slovan, Žalgiris, Pjunik.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike