UEFA u Nemačku šalje Španca: Zvezdi sudi čovek koga ne vole u Barseloni

20.10.2020

11:03 >> 11:12

0

Autor: D. B.

Određen glavni arbitar utakmice Lige Evrope između Hofenhajma i crveno-belih

UEFA u Nemačku šalje Španca: Zvezdi sudi čovek koga ne vole u Barseloni
Copyright Profimedia

Glavni arbitar meča 1. kola Lige Evrope između Hofenhajma i Crvene zvezde biće španski arbitar Alehandro Ernendez Ernandez.

Reč je o iskusnom arbitru koga se fudbalska javnost u Srbiji seća po deljenju pravde u meču kvalifikacija za Ligu Evrope između Nordsjelanda i Partizana koji su crno-beli dobili sa 2:1, kao i zbog meča između Bokelja i Vojvodine u sezoni 2016-17 u 1. rundi kvalifikacija koji je završen nerešno 1:1.

Ovog sudiju u Španiji prilično cene. Prvi put imao je priliku da sudi najveći meč u Španiji, derbi, između Reala i Barselone u aprilu 2016. godine. Godinu dana kasnije dobio je i nagradu za najboljeg arbitra u ovoj državi.

Inače, Ernandez Ernandez je trijatlonac. Tokom karijere je imao nekoliko grešaka koje se pamte, a posebno je ostalo u sećanju kada nije priznao gol Barsloni protiv Betisa iako je lopte očigledno prešla gol liniju.

Ove sezone u La Ligi je sudio mečeve Hetafea i Osasune (1:0, šest žutih kartona) i Atletiko Madirda i Viljareala (0:0, tri žuta kartona). Bio je i akter meča Sent Galen – AEK (0:1) u kvalifikacijama za Ligu Evrope gde je osim šest žutih pokazao i crveni karton uz dosuđeni penal za goste. Nedavno je i delio pravdu na utakmici Lige nacija između Slovečke i Izralea (2:3, dva žuta kartona).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike