Zvezdi je samo sreća nedostajala! Pešić nema dilemu - Žal je što se desilo na Marakani, šta sada reći Pavkovu (VIDEO)

24.08.2022

07:21

0

Strelac vodećeg pogotka na Marakani ne smatra igranje u Ligi Evrope neuspehom

Zvezdi je samo sreća nedostajala! Pešić nema dilemu - Žal je što se desilo na Marakani, šta sada reći Pavkovu (VIDEO)
Tan2022-8-23_211918201_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinović

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona nakon što su u revanš utakmici plej-ofa za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona remizirali sa Makabijem iz Haife 2:2.

Izraelci su u prvom susretu slavili sa 3:2, dok je na Marakani, Zvezda odlično otvorila meč i vodila sa 2:0, ali je onda usledio propust u igri, a na kraju meča i autogol, pa su Izraelci slavili sa svojim malobrojnim navijačima.

Strelac vodećeg pogotka za crveno-bele, Aleksandar Pešić, emotivno je doživeo krajnji ishod.

- Ovo je baš teško, igrali smo pred našim navijačima. Vruća je glava, primili smo golove u finišu prvog i drugog poluvremena. Ostaje žal jer mislim da smo mogli bolje i da smo imali šansu za prolaz - istakao je Aleksandar Pešić za sajt kluba.

Na pitanje šta je to nedostajalo Crvenoj zvezdi da prođe u Ligu šampiona, nije imao dilemu.

- Samo sreća. Samo to je falilo - naglasio je Pešić.

Ipak, ne smatra da su častili rivala.

- Ako iskreno pričamo, mi smo tamo odigrali slabiju utakmicu. Ovde smo odigrali stvarno dobro, jesmo u drugom poluvremenu pali, ali ne mogu reći, ne znam stvarno. Žal ostaje jer smo kući ispustili 2:0. Žao mi je i što nećemo igrati Ligu šampiona, ali to je fudbal, pokušaćemo sledeće godine. 

Sa trenerom Dejanom Stankovićem nije bilo naročitih komentara nakon meča.

- Nismo pričali, svima su vruće glave, svi su nervozni. Glupo je pričati, pričaćemo sutra - kratko je kazao, pa prokomentarisao trenutke u kojima su primali pogotke, kraj i prvog i drugog poluvremena:

- Pa, pomalo naivno. Lakše bi nam možda bilo, glupo zvuči, ali da smo prilimi gol iz penala. Nisam video situaciju zašto je dosuđen penal, ali kad obraniš penal, po meni, mora da se zatvori prvo poluvreme sa 2:0 i da onda drugo izađeš i malo rasterećenije.

Crveno-bele pre fokusa na Ligu Evrope, očekuju mečevi u domaćoj Superligi, a bliži se i večiti derbi sa Partizanom, koji je na programu 31. avgusta.

- Imamo još jednu utakmicu do derbija, videćemo kako ćemo to da odigramo, ali nema to da li možemo, moramo.

Iako su doživeli tešku eliminaciju, Pešić je istakao da igrati Ligu Evrope nije poraz i neuspeh, kako se u javnosti predstavlja.

- Pa dobro ljudi, ajde da budemo realni. Pre dve, tri godine smo sanjali da igramo Ligu Evrope, a sad se smatra neuspehom igrati to takmičenje. Bila je dobra utakmica, dali smo četiri gola na dve utakmice, primili pet, nismo prošli, polako, igraćemo Ligu šampiona. Aali, mislim da smo dali smoj maksimum, sad. Igramo Ligu Evrope, ne smatram to neuspehom, ostaje žal. Biće teško, ali moramo se vratiti, znamo za koji klub igramo i nema nazad. 

O autogolu saigrača iz napada Milana Pavkova, kratko je dodao da to svakome može da se desi.

- Koliko puta je Pavkov doneo radosti na Marakani, koliko puta smo zbog njega prošli dalje i  koliko puta je doneo sreće, šta da mu se kaže - podvukao je Pešić.

Crveno-beli takmičenje nastavljaju u grupnoj fazi Lige Evrope.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike