Poznato šta čeka Zvezdu u Ligi Evrope: Evo kad će saznati rivale i sa kim neće igrati u grupi

24.08.2022

05:28

0

Preokret u finišu meča, crveno-bele koštao elite

Poznato šta čeka Zvezdu u Ligi Evrope: Evo kad će saznati rivale i sa kim neće igrati u grupi
CRVENA_ZVEZDA_vs_MACCABI_70 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde zaustavljeni su na korak od plasmana u Ligu šampiona, pa će u nastavku tekuće sezone igrati u drugom po rangu takmičenju, Ligi Evrope.

Nakon što su crveno-beli poraženi u Izraelu sa 3:2, na prepunoj Marakani, gde je vladala nestvarna atmosfera, vodili su sa 2:0 i jednom nogom bili u eliti. Međutim, greška prilikom prvog pogotka i autogol u finišu utakmice, koštali su ih prolaska.

Nažalost, srpski šampion sada se mora zadovoljiti Ligom Evrope, te da u narednoj sezoni ponovo krene u pohod na elitno takmičenje. Sada ih najpre očekuje žreb grupne faze Lige Evrope, koji će biti održan u petak, 26. avgusta, od 13 sati po srednjeevropskom vremenu.

32 tima biće podeljena u osam grupa od po četiri - 12 automatskih učesnika,10 pobednika plej-ofa Lige Evrope, šest ekipa prelazi iz plej-ofa Lige šampiona i četiri iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Aktuelni, petostruki srpski šampion, u Ligi Evrope će imati dobar status uoči žreba za grupnu fazu.

Ono što je već sada poznato, Zvezda se nalazi u prvom šeširu, gde su smešteni povlašćeni timovi, a pored crveno-belih tu su i Mančester junajted, Roma, Arsenal, Lacio, Braga, a verovatno i Fejenord. Tako navijači Zvezde mogu da odahnu, jer je poznato sa kojim timovima ne mogu igrati, dok su najteži, potencijalni rivali iz preostalih grupa Ren, Monako, Real Sosijedad…

Grupna faza počinje 8. septembra, a igra se tako što će 32 kluba biti podeljena u četiri grupe od po osam u skladu sa rangiranjem klupskih koeficijenata utvrđenim na početku sezone i principima koje postavlja Komisija za klupska takmičenja.

Klubovi iz iste države ne mogu se naći u istoj grupi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike