Alegri uspeo da "pokvari" Vlahovića! Mediji udaraju i po Srbinu zbog svega devet dodira sa loptom

23.08.2022

07:36

0

Autor: 24sedam

Reakcije na Juveov bod u Đenovi

Alegri uspeo da "pokvari" Vlahovića! Mediji udaraju i po Srbinu zbog svega devet dodira sa loptom
vlahovic2 - Copyright Tanjug/AP

Juventus nije mogao više od 0:0 protiv Sampdorije u Đenovi, a srpski reprezentativac Dušan Vlahović odigrao je jednu od najlošijih utakmica u dresu "stare dame".

Mediji su izbrojali samo devet dodira sa loptom za 90 minuta igre i za to ne krive samo njega, već i trenera Masimilijana Alegrija zbog postavljene taktike u kojoj je mladi srpski centarfor bio potpuno odsečen od ostatka tima. U jednom od mnogih kritičkih izvešataja sa utakmice, autor se zapitao kako je trener Juventusa uspeo da za kratko vreme učini totalno bezopasnim igrača sa najvećim goleterskim potencijalom koji se u poslednjih deset godina pojavio u Italiji.

- U prvom poluvremenu je imao malo strpljenja. U drugom poluvremenu je igrao bolje. Bilo je akcije gde je prvi napadao niski centaršut, a u ovim stvarima je ubitačan, ali ako lopta nije dobra... Mora biti spokojniji i zaštititi ovu loptu, bez brzog odigravanja pasa - rekao je Alegri.

Tanjug/AP
 

Na temu "Devet Vlahovićevih dodira" pričao je i bivši golgeter Fiorentine Luka Toni:

- Moramo da dobijemo objašnjenje zašto dodiruje tako malo lopti. Juve se takođe mučio da se izvuče iz Sampdorijinog pritiska - rekao je Toni.

Vlahović je bio glavni protagonista najopasnije akcije Juventusa, ali je njegovoj asistenciji za gol Rabioa prethodila ofsajd pozicija i VAR je poništio pogodak. Drugi srpski reprezentativac Filip Kostić odigrao je svih 90 minuta i bio je veoma aktivan po levom krilu. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike