Kao šalimo se, a u stvari je želja da se omalovaži Partizan! Ćurčić za 24sedam o pričama da Javor juri Zvezdu

19.08.2022

16:05

0

Bivši selektor Srbije u novoj ulozi kod Ivanjičana, koji su hit Superlige

Kao šalimo se, a u stvari je želja da se omalovaži Partizan! Ćurčić za 24sedam o pričama da Javor juri Zvezdu
cure - Copyright MN Press

Hit dosadašnjeg toka Superlige zove se Javor!

Ivanjičani su trenutno četvrti na tabeli, sa osvojenih 11 bodova na šest mečeva. Na društvenim mrežama postala je viralna šala da su Javoru izmakla tri boda protiv Partizana u prvom kolu i da bi sa tom pobedom bio u borbi sa Crvenom zvezdom za prvo mesto.

Jedan od tvoraca ovog Javora, bivši selektor Srbije i danas sportski direktor u matičnom klubu Radovan Ćurčić, kaže da u Ivanjici niko ne razmišlja o sebi kao hitu prvenstva:

- Daleko smo mi od hita! Svesni smo mi i svojih vrednosti i svih problema koje imamo u igri, jesmo zadovoljni sa ovim što smo postigli, ali još je dug put pred nama i mnogo toga za ispravljanje da bismo bili favoriti u bilo kojoj superligaškoj utakmici. Za nas nema lakih bodova i jednostavnih protivnika - priča za 24sedam Radovan Ćurčić.

MN Press
 

Kako izgleda stvaranje jednog tima?

- To je dug i mukotrpan posao, jer pratiš određeni profil igrača vodeći računa o tome da li novajlija može da se kao čovek prilagodi našem klubu, a ne samo sa svojim kvalitetima na terenu i, naravno, da mu se želje uklope u naš budžet. Ne treba ni da pominjem da su nam mogućnosti što se tiče para preskromne, ali smo napravili dobru ekipu koja bi uz veliki trud mogla još da napreduje u odnosu na ovo gde smo trenutno. Osnovna ideja nam je bila da dodamo ubrzanje našoj igri iz prethodne sezone i mislim da smo u tome uspeli. Danas imamo u startnih 11 čak devet igrača rođenih 1999. godine, mislim da smo po tome jedinstveni u Superligi.

Šta mislite o pričama sa "Tvitera" da vam je meč protiv Partizana došao prerano, a da bi sa ta tri boda i golom protiv TSC, koji je poništen u 90. minutu, sada bilii u trci sa Zvezdom?

MN Press
 

- Ma, neću to da komentarišem. Kao šalimo se, a u stvari omalovažavamo Partizan. Ne želim da se spuštam na taj nivo, jer poštujemo Partizan, kao i Crvenu zvezdu. O poništenom golu protiv TSC mogu samo reći da na jednom mestu izgubiš, na drugom dobiješ. U Bačkoj Topoli su nam poništili gol zbog malog ofsajda, a u Subotici su Spartaku zbog iste situacije poništili gol protiv nas. VAR je verovatno najbolja stvar koja je mogla da se dogodi srpskom klupskom fudbalu.

Da li još postoji želja da se vratite trenerskom poslu?

- Želja se nikad nije gubila, ali ja sam srećan sad u ovoj ulozi i zahvalan na šansi predsedniku Draganu Lazoviću. Imam priliku da radim u klubu koji volim i čiji sam deo već 30 godina kao igrač i trener. Uživam u ovom poslu. Svi će reći da sam sportski direktor, ali ja sebe vidim kao člana jednog tima u kojem moram da sarađujemo i predsednik i potpredsednik Petar Lazović i trener Igor Bondžulić da bismo došli do rezultata. Radimo, u tom radu se često i pogreši, ali guramo dalje i brinemo o Javoru, jer on je naša svetinja!

BONUS VIDEO: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike