Petrićevi plusevi su buđenje Andradea i ljutnja Natha! Hamrun potvrdio još mnogo problema u igri Partizana

19.08.2022

08:53

0

Autor: 24sedam

Novi trener sa drugačijom formacijom pokazao da se može igrati bez Izraelca u timu

Petrićevi plusevi su buđenje Andradea i ljutnja Natha! Hamrun potvrdio još mnogo problema u igri Partizana
0MMM2224 - Copyright MN Press

Dok je igrač sa brojem 63 na leđima zalamao levo, pa desno Partizanovog štopera Sinišu Saničanina, u prvom ili drugom napadu Hamruna, jedan od navijača pokušao je da poentira sa stavom "pa, ovi nisu konobari", ali kako se meč odmicao moguće je da mu se mišljenje o Maltežanima nekoliko puta menjalo gore-dole.

Partizan je konačno pobedio u jednom ozbiljnom meču i ne može da bude ni kriv, ni zaslužan za to što se onakav Hamrun našao u borbi za plasman u grupnu fazu Lige konferencije. Maltežani su delovali kao ekipa koja je u pripremi utakmice previše gledala ranije njihove mečeve pod Ilijom Stolicom, ponavljajući izgleda prečesto rečenicu "Oni nisu ništa posebno, treba se nadigravati s njim".

MN Press
Rikardo

Ta moć autosugestije malo im je pomerila osećaj za realnost. Izgubili su iz vida da se u osnovi Partizanovih problema krije katastrofalna fizička (ne)pripremljenost, a da igračke vrednosti domaćih fudbalera ipak zaslužuju respekt, naročito od timova koji dolaze sa Malte. Bili su previše ubeđeni da Partizan i Levski, kojeg su izbacili u prošlom kolu, nisu značajno drugačiji, pa su zato opravdano iskusili bes koji se u crno-belima akumilirao proteklih mesec dana.

I stvarno je pola sata bilo lepo gledati pokaznu vežbu iz modernog fudbala na Partizanov način. Ovaj put nije bilo Natha u igri. Pokazao je posle meča da ga je opasno naljutilo sedenje na klupi, ali morao je najpre da bude ljut na sebe što mu je još jedno leto prošlo u totalnom neradu. Drugo objašnjene ne postoji za spremnost na nivou jednog rekreativca. U njegovom odsustvu došlo se do spoznaje o Andradeu.

MN Press
Andrade

U formaciji 3-4-3 Rikardov zemljak dobio je ofanzivniju ulogu potvrdivši još jednom da on nije zadnji vezni i da sa ovim igračkim karakteristikama on može samo da bude rival Izraelcu za mesto u timu, nikako partner Fejsi u sredini kao igrač sa naglašenim defanzivnim zadacima.

On nema jaku duel igru, izgleda ni naviku da se brzo vraća odbrambenim zadacima, ali zato ume da istrči kontru i da doda ubrzanje igri u poslednjoj trećini terena što će stvoriti problem i jačim ekipama od Hamruna. Ukoliko svoju kondiciju dovede u red, pod uslovom da ga Petrić oslobodi striktne defanzive, osigura mu zaleđe sa Fejsom i još jednim zadnjim veznim čiji se dolazak najavljuje, svašta bi moglo još da se vidi od njega.

MN Press
Urošević i Rikardo

Probudio se konačno i Menig. Bio je diskretan, ali izuzetno koristan. Kod prvog gola je asistirao, kod trećeg pokrenuo kontru. Uz Dijabatea i Rikarda bolji deo Partizanovog tima u meču protiv Hamruna.

Problemi, uz hroničnu nespremnost, ostaju pozadi. Čak i skromni Hamrun video je šta su slabe tačke Partizana i svaki prekid u drugom poluvremenu vredeo je kao pola gola.

Jednom su zatresli mrežu Popovića i bar još pet puta u skoku bili jači od Partizanovih fudbalera, da bi u završnici imali situaciju "jedan na jedan" sa golmanom crno-belih. U zbiru to znači da je previše prilika dozvoljeno. Defanzivci loše reaguju kod prekida, veoma slabo kod povratnih lopti koje završavaju centaršutevima u kazneni prostor, to postaje toliko očigledno da i amaterski timovi imaju jasnu predstavu o tome kako treba napadati Partizan.

Zato Maki Banjak ili kako god da se zove taj novi štoper, ali njegovo dovođenje je obavezno!    

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike