Idite iz Partizana, ne ubijajte mu budućnost!

12.08.2022

07:51

1

Crno-beli se nalaze na istorijskoj prekretnici

Idite iz Partizana, ne ubijajte mu budućnost!
pfc1 - Copyright MN Press

Jednom prilikom u svojoj kolumni, objašnjavajući zašto se njegovom matičnom klubu događa rezultatski sunovrat, legendarni zagrebački košarkaš Zoran Čutura napisao je da Mance (Marijan, hrvatski košarkaš, tadašnji član "cibosa"  - prim.a) i ostali igraju tako da bi oni morali da plate Ciboni što im je dozvolila da nose slavni dres!

Ne treba previše mudrosti da bi se izvukla paralela i uporedila sadašnjost Partizana sa propalim zagrebačkim košarkaškim klubom. Partizan, na žalost njegovih navijača, danas ima kod sebe previše takvih Mancea i nijednog Dragana. Ali, trenutak je takav da se ne treba tražiti previše i očekivati igrač formata legendarnog golgetera. Nema nikog ni za jednostavne fudbalske radnje. Nekog ko bi mogao da ukliza protivniku u noge, "zabode" lakat, bilo šta, samo da se spreči Mesijevski slalom anonimnog Imada Faraža u 56. minutu.

To je, osim loše fizičke pripremljenosti i stvar karaktera! Igrali su i pre za crno-bele nespremni ili povređeni, za manje ili veće pare nego oni sinoć. Imali su naspram sebe i pravog Ronalda i Kristijana, i Zidana, i Figa, Bekama, Lukakua, Suareza, ali nijednom od njih nije dozvoljen taj luksuz da naređa četvoricu pre nego što pogodi mrežu.

Partizan je već dugo platforma precenjenima, pa čak i nesposobnima, ali ta ocena najmanje se odnosi na igrače. Oni zbog svog niskog igračkog kvaliteta nisu zaslužili postrojavanje, vređanje, ponižavanje, skidanja dresova od strane navijača. Nisu sami došli, već ih je dovela uprava. Nisu sami sebi dali masne ugovore, nego su ih isposlovali u pregovorima sa tandemom "Vučelić-Vazura".

Nije Stolica kriv što kao trener početnik radi u velikom klubu, mada će se najodgovorniji narednih dana upinjati da tako navijačima predstave stvari. Izgleda da im neće vredeti.

Sinoć se iz 10.000 grla čulo jasno "napolje". Vreme je da predaju Partizan u ruke drugih, jer klub mora da se spasava pre nego što postane Cibona - klub bez igrača, uprave i budućnosti! 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike