Zvezdin ruski tinejdžer oduševljen: Čast mi je što će mi Stanković biti trener, sanjam Ligu šampiona

11.08.2022

12:25

0

Crveno-beli misle na budućnost, imaju još jednu opciju u napadu

Zvezdin ruski tinejdžer oduševljen: Čast mi je što će mi Stanković biti trener, sanjam Ligu šampiona
mitar mrkela jegor prucev svetozar mijailovic - Copyright FK Crvena zvezda

Novi igrač Crvene zvezde, mladi Rus Jegor Prucev dao je svoju prvu izjavu kao novi član šampiona Srbije, u kojoj je istakao ponos što je postao član crveno-bele porodice.

On je potpisao četvorogodišnji ugovor. Njemu su dobrodošlicu poželeli predsednik Zvezde Svetozar Mijailović i sportski direktor Mitar Mrkela.

Prucev je sa osmehom podigao dres sa brojem 29, koji će nositi, a onda otkrio koliko se raduje.

- Crvena zvezda je veliki klub koji je poznat širom Evrope. Srećan sam što sam postao deo crveno-bele porodice i želim da osvajam što više trofeja u Zvezdi. Kao i svakom fudbaleru, san mi je da igram Ligu šampiona, i smatram da je ovo pravo mesto da učim i napredujem. Ponosan sam što će me trenirati Dejan Stanković, sećam se njegovog gola sa pola terena protiv Šalkea, a sada ću imati priliku da sarađujem s njim. Zaista neverovatan osećaj - rekao je Prucev. 

Crvena zvezda je iskoristila priliku koja se ne propušta i bez obeštećenja dovela talentovanog Rusa, koji pokriva gotovo sve pozicije u ofanzivnom delu veznog reda, tako da može da igra desno, u sredini i levo, što znači da će Dejan Stanković imati još jednog polivalentnog fudbalera u svom timu i novi adut u rukavu kada je reč o napadu.

Jegor Prucev je rođen 23. decembra 2002. godine u Krasnodaru.

Uprkos tome, ponikao je u Sočiju, za čiji je seniorski tim debitovao sa nepunih 18 godina, i to baš protiv Krasnodara.

Posle juniorskog staža, kalio se u Tekstilčiku iz Ivanova gde je na 25 utakmica postigao dva gola, a potom i u Neftehimiku gde se na 13 mečeva, tri puta upisao u strelce.

- Upravo su ga partije koje je pružao u drugom po kvalitetu ruskog takmičenja, preporučile Crvenoj zvezdi, s obzirom da je pokazao neverovatan potencijal, kao i sposobnost da igra na svim pozicijama u ofanzivnom delu veznog reda – navela je Zvezda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike