Znalo se da Čelsi hoće De Jonga, ali Tuhel traži i Obamejanga! Na Stamford stiže pakleni dvojac?

11.08.2022

11:08

0

Ovo bi bilo ogromno pojačanje i prava stvar za tim Tomasa Tuhela

Znalo se da Čelsi hoće De Jonga, ali Tuhel traži i Obamejanga! Na Stamford stiže pakleni dvojac?
profimedia-0665330980 - Copyright Profimedia

Čelsiju je hitno potreban napadač, jako je blizu i Frenkija de Jonga, ali Englezi pišu da je Tomas Tuhel je tražio da mu se dovede Pjer-Emerik Obamejang!

Ako je to istina, "plavci" bi se u jednom potezu znatno pojačali dvojcem Barselone. Vesti iz Engleske i Španije kažu ovako: De Jongovi agenti su odleteli u Kataloniju na pregovore i pokušaj da se reše finansijski problemi; u isto vreme, Obamejang je svojim savetnicima rekao da se raspitaju u klubu kakve su mu opcije da ode.

Gabonac je tek u januaru došao u Barselonu i već bi da ide. Što se tiče De Jonga, poznata je situacija sa njegovom platom, ugovorom potpisanim sa prošlim rukovodstvom i odbijanjem da pristane da mu se primanja smanje.

Španci pišu da navijači dolaze na treninge Barse i viču mu: "Smanji platu, ku**o!".

Barselona ne bi imala ništa protiv ovoga, jer mora da proda igrače da bi na vreme u domaćoj ligi registrovala pojačanja pred prvu utakmicu sezone, sa Rajo Valjekanom u subotu. De Jonga je dugo jurio Mančester junajted, čak je bilo sve dogovoreno da pređe za 80 miliona evra, ali Barselona duguje igraču 20 miliona za plate, tako da on neće da ode dok se to ne izmiri.

Barselona bi najviše volela da Holanđanin ostane, ali da prihvati smanjenje plate, kao i da prihvati nagodbu da mu se isplati sedam miliona evra na ime neizmirenih plata. Klub je išao tako daleko da je navodio da možda čak postoje i elementi krivičnog dela u ugovoru koji je potpisan sa prethodnom upravom.

Holandski sindikat fudbalera je na to žestoko regovao, navevši da je igrač možda i meta iznude.

Čelsi je spreman da izjednači ponudu od 80 miliona evra, ali je njihovo interesovanje za Obamejanga ipak šok za mnoge. Gaboncu je ostalo još tri godine ugovora, a u Arsenalu je imao brojnih disciplinskih problema. Ipak, Tuhel je sa njim radio u Borusiji Dortmund i sigurno zna šta radi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike