Mesi se vraća kući? Barselona podrhtava, Leo i Laporta seli za pregovarački sto!

08.08.2022

16:19

0

Autor: A. Š.

Katalonski mediji izazvali oduševljenje među navijačima velikana sa Nou Kampa

Mesi se vraća kući? Barselona podrhtava, Leo i Laporta seli za pregovarački sto!
profimedia-0606278730 - Copyright Profimedia

Barselona podrhtava od uzbuđenja, katalonski mediji objavili su vest koju su svi oko „Nou Kampa“ čekali da čuju godinu dana – Leo Mesi je počeo pregovore oko povratka u klub u čijem dresu je izrastao u jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Ekskluzivnu vest plasirao je u nedelju uveče „Radio Katalunja“, koji tvrdi da je prvi čovek kluba Đoan Laporta već započeo razgovore sa Mesijevim predstavnicima na čelu sa njegovim ocem i agentom Horheom Mesijem.

Barsa ima prilično čist put do katalonske navijačke ikone 21. veka. Ugovor koji Argentinac ima sa PSŽ-om ističe sledećeg leta, s tim što Leo ima opciju da saradnju produži na još 12 meseci ukoliko bude želeo. I upravo je u toj činjenici najveća Barsina nada, jer to znači da isključivo od Mesija zavisi gde će privesti kraju brilijantnu karijeru krunisanu sa sedam „Zlatnih lopti“.

Ukoliko bi Katalonci uspeli u nameri da ubede Mesija da se „vrati kući“ bio bi to šlag na maestralno „ispečenoj torti“ koju je ovog leta spremio Laporta sa svojim saradnicima. Posle jedne od najrazočaravajućih sezona u prebogatoj istoriji, prvi čovek Barselone izveo je hudinijevski potez, posrnulog giganta „skinuo su sa aparata“ i krenuo u transfer ofanzivu koja je rezultirala, s obzirom na celokupnu situaciju u klubu u prethodnoj godini, pomalo i iznenađujućim transferima na čelu sa doskorašnjom prvom zvezdom Bajerna Robertom Levandovskim.

Iako sada Katalonci muku muče kako da obezbede sredstva sa „ukrcavanje“ u okvire finansijskog fer-pleja La Lige, koji će im omogućiti registrovanje svih novajlija, deluje da je najveća muka uspešno prebrođena i da će sve što sledi biti znatno lakše za rešavanje klupskom rukovodstvu, koje je počelo sa pripremom terena za posao koji bi narednog leta mogao da ih svrsta među besmrtne rukovodioce velikana kakav je Barselona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike