Suze na kraju balade: Mesi otišao iz Barselone, uz plakanje i aplauz (VIDEO)

08.08.2021

10:41 >> 11:17

0

Argentinac je proveo 21 godinu u timu sa Nou Kampa

Suze na kraju balade: Mesi otišao iz Barselone, uz plakanje i aplauz (VIDEO)
Copyright Lionel Mesi, Tanjug, AP Photo/Joan Monfort

Lionel Mesi se i zvanično oprostio od Barselone u kojoj je bio 21 godinu. Održana je i konferencija za medije. Tokom obraćanja Argentinac, koji je u proteklim godinama bio sinonim za klub sa “Nou Kampa” je i zaplakao. Na kraju je dobio i aplauz.

Pre nekoliko dana je objavljeno da Argentinac nije više član Barselone, tako da je današnja konferencija (očekivano) izazvala veliku pažnju, kako medija, tako i navijača slavnog kluba.

Prisutna je bila porodica Mesija, kao i kum Serhio Aguero, Serhio Buskets, Đerar Pike, Đordi Alba, Ćavi Ernandez, Karles Pujol, Ronald Kuman…

Kao što je rečeno, konferencija je bila veoma emotivna.

– Ova godina je drugačija – verovali smo da ćemo ostati. Vreme koje smo proveli ovde bilo je fantastično. Sada moram da kažem “zbogom”. Proveo sam ceo svoj život ovde i posle 21 godine, odlazim sa suprugom i troje dece. Ne mogu da kažem da se nećemo vratiti jer ovo je naša kuća, jako sam zahvalan zbog svega što sam proživeo ovde.

Hvala klubu, trenerima, saigračima, prijateljima, ljudima koji su bili tu svakog dana. Svi su pokazali veliko poštovanje prema meni. Prelepe uspomene, prelepe emocije, bilo je lepih, ali i ružnih stvari, ali sve me je to oblikovalo kao osobu. Dao sam sve za ovaj klub. Sada odlazim – kazao je Mesi tokom uvodnog obraćanja i objasnio zašto nije produžena saradnja.

pročitajte još:

– Baš kao što je (predsednik Đoan) Laporta rekao, došao sam da potpišem ugovor, ali nisam mogao jer pravila (finansijski fer-plej prim. aut.) to ne dozvoljavaju. Ništa drugo ne bih mogao da kažem. Prošle godine nisam hteo da ostanem i to sam javno rekao. Sada sam hteo da ostanem, ali nije moguće.

Kada je napustio Barselonu, počelo je sa licitiranjem. Priča se da će Mesi zaigrati za Pari Sen Žermen. 

– Postoji mogućnost da bih mogao da dostignem te visine. Mnogo klubova me je zvalo, mnogi su zainteresovani. U ovom trenutku nisam ništa dogovorio, ali se radi na tome – diplomatski je odgovorio Argentinac koji je sa Barsom osvojio 35 trofeja.

Trofeji Lionela Mesija, Tanjug, AP Photo/Joan Monfort

Upitan je i za fotografiju, sa igračima pariskog kluba, Nejmarom, Paredesom, Veratijem i Di Marijom.

– Potpuna slučajnost. Bili smo na odmoru svi zajedno, Nejmar me je pozvao i pitao da li želim da dođem, da se vidimo. Bio je tu i Ivan Rakitić, onda smo se svi fotografisali. Oni su se posle šalili sa mnom i rekli mi da moram da dođem u Pariz, ali ništa nije konačno.

A zatim je priznao da mu je ovo najteži trenutak u karijeri.

– Bilo je dosta teških trenutaka, ali ovo je nešto posebno. Više se ne vraćam na teren centra na trening, sa saigračima sa kojima sa bio sve ove godine.

Barsa bez Mesija, kako će to da izgleda?

– Razočaran sam jer je ovo klub u kojem sam želeo da ostanem. Nikada nisam lagao i uvek bio iskren. Tako sam prošle godine hteo da idem, sada to ne želim i zato ovo sve boli još više. Barselona je jedan od najvećih klubova na svetu, ima jak sastav, a mnogi će tek da dolaze. Na kraju krajeva – svi odlaze. Kao što je i Laporta rekao – svi na kraju odlaze. Ovde je mnogo kvalitetnih igrača, biće im lako da nastave život bez mene.

Da li je Havijer Tebas, prvi čovek La Lige bio uključen u ovo?

– Iskreno, ne znam. Meni je klub ponudio ono što je trebalo da potpišem, nije se dogodilo. Ne znam šta bih rekao Tebasu sada. Videli smo se svega nekoliko puta, tako da ne bih imao šta da mu kažem.

Zašto nije mogao da ostane?

– Kao što je Laporta rekao, klub je u velikim dugovima i moj ostanak samo bi dodatno otežao situaciju. Sada moram da razmišljam i o sebi. Uradio sam sve da bih ostao, ali nije bilo moguće. Ne znam šta bih više rekao.

Kakva su očekivanja od sledećeg kluba?– Barem da osvojim bar još jednu Ligu šampiona. Bio sam blizu i sa Barselonom, ali nismo uspeli, drugi su bili bolji od nas. Siguran sam da smo u Barseloni mogli da osvojimo još jednu Ligu šampiona. Sada želim da osvajam titule i dalje.
Da li je postojala mogućnost korigovanja ugovora?

– Ponudio sam da smanjim platu za 50 odsto i nisu me više ništa pitali. Laž je da sam odbio da smanjim platu za još 30 odsto. Uradili smo apsolutno sve kako bih ostao, ali nije mogl – zaključio je Mesi, a onda su usledili i aplauzi.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike