Šteta! Mitrogol sa 2 gola eksplodirao na startu sezone, ali su ga "poništili" Nunjez i Salah (FOTO, VIDEO)

06.08.2022

13:24

0

Autor: D. N.

Odigrana je i druga utakmica nove sezone Premijer lige

Šteta! Mitrogol sa 2 gola eksplodirao na startu sezone, ali su ga "poništili" Nunjez i Salah (FOTO, VIDEO)
Mitrović - Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Fulam i Liverpul su odigrali odličan meč na "Krejven kotidžu", ali pobednika nije bilo. U drugom meču uvodnog kola nove sezone Premijer lige bilo je 2:2. Oba gola za domaćina dao je Aleksandar Mitrović, ali su njegov učinak (dva vođstva) "poništili" novajlija iz Benfike, Darvin Nunjez i već dokazani as, Mohamed Salah.

U svakom slučaju, ekipa Marka Silve je ostavila odličan utisak protiv tima koji je prošle sezone bio najveći takmac kasnijem šampionu, Mančester sitiju i igrao u finalu Lige šampiona. I izgubio od Reala. Uz to, "četa" Jirgena Klopa je već uzela jedan trofej u ovoj sezoni, Komjuniti šild.

Krenuo je povratnik u elitu i domaćin, od početka silovito, a već u uvodnom minutu je reprezentativac Srbije propustio izglednu priliku. Sa nekoliko metara, zamalo je bio neprecizan i lopta je otišla pored stative. Ipak, gosti su se vremenom oslobodili, pa je tako poništen gol zbog ofsajda, a glavom je pokušao Mohamed Salah.

I u 33. minutu je centrirao Keni Tete, Srbin je nadskočio čuvara, za 1:0 i krunisanje inicijative.

Podsetimo, Mitrović je prošle sezone dao 44 ligaška gola, a sada je ovu sezonu odlično počeo.

Samo desetak minuta kasnije, Luis Dijaz je pogodio stativu, pa se rezultat nije menjao, odnosno nije bilo izjednačenja.

U nastavku, Jirgen Klop je šansu dao Harviju Eliotu, Darvinu Nunjezu i Džejmsu Milneru, a u 56. minutu Mitrović je pokazao da je dobar i kao dribler. Vešto je, fintom izbacio čuvara, ali ta akcija kasnije nije dala rezultata, jer se odbrana Liverpula vratila.

Zatim je Neskens Kebano pogodio stativu, pa je Fulam ostao bez nove prednosti. A svojevrsna kazna stigla je u 64. minutu, kada je (novajlija iz Benfike) Nunjez petom sa nekoliko metara realizovao asistenciju Salaha.

Nekoliko minuta kasnije ponovo je Nunjez pripretio Mareku Rodaku, a pritisak "Redsa" se nastavljiao. Ali je zatim sve to presekao Mitrović. Iznudio je penal posle duela sa Virdžilom van Dajkom. I bio uspešan izvođač.

U 81. minutu je ponovo izjednačio Liverpul, a uloge su bile obrnute. Asistent je bio Nunjez, a strelac Salah.

U sudisjkoj nadoknadi, Henderson je sa 20-ak metara pogodio prečku i na kratko "utišao" stadion, ali promene rezultata nije bilo.

U narednom kolu, Liverpul će biti domaćin Kristal Palasu, dok će Fulam gostovati Vulverhemptonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike