Ako Zvezda uđe u Ligu šampiona biće deo istorije! UEFA spremila veliku promenu od ove sezone!

03.08.2022

15:52

0

Autor: 24sedam

Nova tehnološka rešenja ulaze u najvažniju sporednu stvar na svetu

Ako Zvezda uđe u Ligu šampiona biće deo istorije! UEFA spremila veliku promenu od ove sezone!
20180918mmMusema07 - Copyright MN Press

Predstojeća sezona u Ligi šampiona biće zauvek upisana u almanahe evropskog fudbala, kao prva u kojoj će UEFA koristiti novo tehnološko pomagalo u proceni ofsajd pozicije.

Fudbal, izgleda definitivno, više nikada neće biti kao nekada pre. Iako se ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu, pogotovo oni koji drže do tradicije, žestoko protive uvođenju modernih tehnologija, vodeći ljudi svetskog i evropskog fudbala ne da se ne obaziru na te kritike, već spremaju nova rešenja koja će verovatno još više razljutiti fanove „najlepše igre“.

Tek što su direktni učesnici fudbalskih utakmica nekako „svarili“ VAR, evropska kuća fudbala odlučila je da ove sezone u grupama Lige šampiona i tokom Superkupa Evrope koristi SOAT tehnologiju, kao pomoć VAR-u.

Evo o čemu se radi…

SOAT tehnologija omogućava praćenje svakog igrača na terenu, i ujedno ekspresnu reakciju u slučaju ofsajd pozicije.

Kako je jedna od najvećih zamerki VAR-u upravo sporost u donošenju konačnih odluka, kao i nepoverenje igrača, trenera i navijača i izvlačenje linija kod najtežih situacija za procenu, UEFA i FIFA (koja određeno vreme već testira novo tehnološko rešenje kako bi ga primenila već tokom utakmica Mundijala u Kataru) rešili su da odu korak dalje uvodeći VAR-u pomagača, koji bi trebalo znatno da ubrza donošenje da bude znatno precizniji i brži u donošenju konačne odluke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike