Fudbal neće biti isti za gledanje! Isprobana je revolucionarna tehnologija – videćete sve iz perspektive igrača! (VIDEO)

17.07.2022

16:02

0

Autor: 24sedam

Priliku da promovišu novi koncept imali su fudbaleri Kelna

Fudbal neće biti isti za gledanje! Isprobana je revolucionarna tehnologija – videćete sve iz perspektive igrača! (VIDEO)
Screenshot 2022-07-17 at 17.43.01 - Copyright Printscreen/FC Koeln

Era tehnologije u kojoj živimo gotovo na dnevnom nivou pruža nam sijaset novih mogućnosti koje su projektovane tako da nam olakšaju ili dodatno ulepšaju svakodnevicu. Ipak, nije mali broj ljudi koji smatraju da svi tehnički noviteti ubijaju određenu vrstu šarma iz prošlih vremena, pa se glasno i protive uvođenu tehnologije u svaku poru društvenog života.

Među najglasnijim protivnicima uvođenja tehnoloških rešenja su navijači. Prevashodno fudbalski, koji se još nisu, a neki verovatno nikada i neće, pomiriti sa impementacijom VAR sistema u najvažniju sporednu stvar na svetu.

Ipak, ono što im spremaju TV kompanije sa svojim partnerima verovatno će im biti beskrajno zanimljivo. Naime, uskoro će prenos fudbalskih utakmica imati potpuno drugačiju perspektivu tokom gledanja utakmica preko TV prijemnika, pošto će imati priliku da vide sve ono što vide i sami igrači na terenu.

 

 

Na prijateljskoj utakmici Kelna i Milana (1:2) isprobana je revolucionarna tehnologija, koja omogućava gledanje utakmice iz perspektive fudbalera. Dva igrača nemačkog tima na svojim dresovima nosili su mini kamere, pa su gledaoci kraj malih ekrana imali priliku da osete utakmicu iz prvog lica.

 

 

Radi se o automatizovanoj „end to end“ tehnologiji „MindFlay“, koja je već potpisala ugovor sa košarkaškom Evroligom, na čijim utakmicama će već od nastupajuće sezone dva do tri igrača na svakom meču nositi te kamerice.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike