Vujadin Savić o Zvezdi i odrastanju na severu: Znam koliko mi je klub dao, mislim da sam to vratio 1000 puta!

31.07.2022

16:37

0

Nekadašnji fudbaler i kapiten crveno-belih gostovao je u emisiji na TV Arena sport

Vujadin Savić o Zvezdi i odrastanju na severu: Znam koliko mi je klub dao, mislim da sam to vratio 1000 puta!
0MET5929 - Copyright MN Press

Gost emisije "Teme do Arene" bio je bivši fudbaler Crvene zvezde Vujadin Savić, koji je između ostalog govorio o pritisku koji je nosio tokom karijere zbog slavnog oca, kao i o vremenu kada je nosio kapitensku traku na Marakani.

Vujadin Savić prošao je sve omladinske selekcije beogradskog kluba, da bi 2007. godine dobio poziv u seniorski tim. U svom prvom mandatu proveo je tri sezone u Zvezdi, zatim su usledili inostrani angažmani u Moldaviju, Nemačku i Francusku da bi se 2017. vratio u voljeni klub.

Iskusni defanzivac koji će uskoro napuniti 32 godine, sin je legendanog napadača Zvezde Dušana Savića, koji je igrao igrao za beogradski tim 70ih godina prošlog veka. Kako je Vujadin istakao, nije bilo lako nositi se sa pritiscima, ali se izborio sa tim..

- Iako su pritisci bili veliki, nisam ih osećao previše. Mentalno sam jak. Pritisak je čak i dan danas prisutan, uvek te gledaju kroz oca iako sam hvala Bogu izgradio svoje ime u ovom sportu. Ne oslanjam se na priče, znam šta sam sve davao na terenu i kako sam dolazio do klubova pa i do Crvene zvezde - rekao je Savić i dodao:

- Znam koliko sam dao tom klubu i koliko je on meni dao. Od onoga što su navijači i javnost očekivali od mene, ja mislim da sam to vratio 1000 puta. Zadovoljan sam svojim boravkom u Zvezdi.

Osvrnuo se i na period kada je nosio kapitensku traku. 

- To je najveća čast i privilegija koju može jedan igrač da doživi. Da bude kapiten crveno-belih. Odrasao sam u tom klubu, prošao sve omladinske selekcije. Posle toga igrao u prvom timu, a između ostalog sam proveo čitavo detinjstvo na Severu, gde sam gledao i fudbalske i košarkaške utakmice. Biti kapiten Zvezde je najlepša stvar i san svakog igrača. Imao sam tu sreću da budem deo tima koji je prvi put u ovom formatu, igrao grupnu fazu Lige šampiona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike