Sudijski eksperti složni u analizi momenta koji je prelomio meč u Nemačkoj

22.10.2020

22:28

0

Autor: Adam Štulić

Dejan Nedić i Zdravko Jokić analizirali sporan detalj pre gola nemačkog tima

Sudijski eksperti složni u analizi momenta koji je prelomio meč u Nemačkoj
Copyright Printcreen/Youtube/RTS

Jedan detalj odlučio je pobednika u duelu Hofenhajma i Crvene zvezde na otvaranju sezone u Ligi Evrope. Nemački tim je na svom stadionu savladao srpskog šampiona 2:0, ali jedan detalj ispostavio se kao ključan za utakmicu u kojoj su crveno-beli propustili svoje prilike da ostvare povoljniji rezultat.

Naime, prvom golu Hofenhajma prethodila je veoma diskutabilna odluka španskog sudije Ernandeza, koji je posle oštrog starta Akpogume nad Nikolićem na centru terena pustio da se igra nastavi, da bi u nastavku akcije Baumgartner otvorio domaćinu put ka trijumfu.

Zvezda izgubila, a nije morala

Usledili su veliki protesti Zvezdine klupe, koji su završeni isključenjem Dejana Stankovića, a srpski sudijski analitičari Dejan Nedić i Zdravko Jokić bili su jednoglasni u oceni sporne situacije.

– Ovde samo deluje kao da je strahovit faul, ali to što je sudija video… Zakasnio je Nikolić stotinak sekunde, prvi loptu udara igrač Hofenhajma, a onda naš fudbaler – kazao je Nedić gostujući na RTS, dok je Jokić svoje viđenje dao za TV Arena sport.

Stanković: Zaslužili smo više, crveni karton nema veze s vezom…

– Ovde vidimo da igrač Hofenhajma udara loptu i da zato Veljko odskače u vis. Da ga je samo malo zakačio, onda ga ne bi opravdalo. Postoji mogućnost da je možda bio kontakt špic od špic. Utisak je da nije došlo do toga, on od udarca lopte leti uvis – ispričao je Jokić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike