Stolica ne oseća opoziciju: Ne znam odakle to da me neko smenjuje, dobijam poruke podrške i na fasadama zgrada

28.07.2022

12:11

0

Autor: 24sedam

Trener Partizana tvrdi da oseća samo podršku iskrenih navijača

Stolica ne oseća opoziciju: Ne znam odakle to da me neko smenjuje, dobijam poruke podrške i na fasadama zgrada
stolica - Copyright printscreen

Opasno se zaljuljao Partizanov brod posle dva uzastopna remija u Superligi koji su već odvojili Crvenu zvezdu na ogromnih "plus 4" posle svega 270 minuta igre u novoj sezoni.

Dosadašnji sportski direktor Ivica Iliev podneo je juče ostavku kao rezultat unutrašnjih previranja zbog lošeg starta, pa niko u taboru kluba iz Humske ne sme ni da pomisli kakve bi probleme mogao da izove treći vezani neuspeh, sutra uveče u Novom Pazaru.

Trener Ilija Stolica je danas na konferenciji rekao da njegovu ekipu očekuje još jedan komplikovan zadatak u meču 4. kola Superlige, a priče o tome da je od predsednika Milorada Vučelića tražio smenu Ilieva nazvao je neistinom i spekulacijom.

- Težak meč, protivnik je neugodan, i mi i oni smo u hendikepu jer će se igrati bez publike, To je deo srbije koji voli fudbal, zna da nagradi dobar potez, ali mislim da ćemo i Novi Pazar naći način da prevaziđemo taj problem - rekao je Ilija Stolica i nastavio:

- U proteklom periodu jedino je bilo važno da se okrenemo treningu i terenu, mi smo uspeli da iznaliziramo stvari i da krenemo nabolje. Atmosfera u timu je odlična, a sve ostalo što se piše ne zaslužuje pažnju kluba kao što je Partizan. Ne želimo da se bavimo spekulacijama, a kad to kažem mislim na sve ono vezano za odlazak direktora ilieva. To nisu dobre stvari za naš klubu, ali potrebno da idemo dalje i da kao ozbiljan klub pokažemo da smo ono što jesmo, neko ko zna da se nosi teškim trenucima i pritiscima i da se sa svim tim izborimo na terenu.

Stolica je još jednom ponovio stav da je njegovom projektu potrebno vreme da bi zaživeo, dok je o mogućnosti da preuzme ingerencije sportskog direktora do kraja prelaznog roka rekao da će taj posao biti podeljen na nekoliko ljudi:

- Ja sam došao sa idejom da menjamo neke stvari i da započinjemo jednu novu fazu koja nije ni malo jednostavna. Eto, danas su nas napustila dva igrača, mnoge stvari rešavamo u hodu. Zdjelar koji je momak za primer, fantastičan, bila bi šteta neposvetiti jednu celu konferenciju za mene, pa Holender, koji je reprezentativac jedne zemlje... Oni su otišli, a kada stavimo njih dvojicu na taj spisak, videćemo da su to 13. i 14. igrač koji je otišao iz ekipe za kratak period. Takođe, doveli smo šest novih igrača, tako da svako ko voli Partizan shvatiće da je potrebno vreme da se jedan novi trener i nova ekipe usklade, uigraju, počnu da pobeđuju. Svakog minuta mi se više upoznajemo. Prelazni rok nije završen, imamo jasne targete i ja sam tim povodom obavio razgovor sa direktorom Vazurom. Želja nam je da imamo po dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji, uz normalno mlade igrače iz naše škole. Situacija, ponavljam nije laka, posebno posle odluke direktora da napusti klub, ali moraćemo taj posao da podelimo između sebe i tako izguramo ovaj prelazni rok.

Strateg Partizana tvrdi da oseća podršku pravih navijača

- Ja ne znam ko me smenjuje, ja masovno dobijam poruke podršku. Eto, na primer, one se ispisuju i po fasadama. Ja sam svestan težine ovog posla, ali u Srbiji se traže instant rešenja i da se dobijaju rezultati preko reda. Mnogo se promena desilo, pravi Partizanovci to osećaju, a i oni koji nisu pravi znaju zašto neke stvari pričaju. Mi kao ljudi koji su došli da menjamo i donesemo nešto dobro od čega će klub imati dugoročno koristi, verujemo samo u teren i veliki rad. Sve ostalo nas ne zanima i nećemo se baviti komentarisanjem spekulacija.

Navijači nestrpljivo čekaju da najiskusniji i sigurno najtrofesjnii igrač ovog tima Partizana Ljubomir Fejsa konačno preuzme ulogu koja mu je od dolaska namenjena.

- Otvara se sada ta tema o Fejsi. Pre svega mi je mnogo krivo da je Ljuba Fejsa postavljen u kontekste kojima ne pripada zato što nije imao sreće sa zdravljem. On je odlično radio tokom priprema, bio jedan od najboljih naših igrača prema svemu prikazanom, ali je doživeo bakterijsku infekciju od koje se teško oporavljao. On je pobednik, naše najveće pojačanje, prosto je neverovatno sa kakvom energijom prilazi obavezama i siguran sam da će na terenu svima pokazati koliko znači ovoj ekipi.

Za kraj konferencije Stolica je uputio reči podrške mladom Andreju Makajiu i njegovoj porodici.

- Želeo bih da iskoristim priliku i da uputim podršku Andreju Makajiu našem mladom fudbaleru, čiji nas je problem žestoko uzdrmao juče. Svim srcem smo uz njega i njegovu porodicu, mislimo stalno na njih i želimo da se Andrej što pre oporavi i vrati fudbalu - zaključio je Stolica.

BONUS VIDEO:

 

Arena

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike