Kerkez poziva navijače da naprave atmosferu: Luksemburžane ne smemo potceniti, idemo na pobedu!

27.07.2022

13:27

0

Čuka pred mečom odluke

Kerkez poziva navijače da naprave atmosferu: Luksemburžane ne smemo potceniti, idemo na pobedu!
Dušan Kerkez - Copyright MN Press

Fudbalere Čukaričkog u četvrtak očekuje revan drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije sa ekipom Rasing Uniona, nakon što je u prvom meču u Luksemburgu tim sa Banovog brda slavio sa 4:1.

Revanš će se igrati u srpskoj prestonici, sa početkom u 20 sati, a pobednik dvomeča ide na holandski Tvente.

Dan pre ključnog meča, na konferenciji za medije govorio je trener ekipe Dušan Kerkez, te upozorio da ne očekuje lak meč.i će u četvrtak imati evropsku premijeru pred svojim navijačima, na stadionu na Banovom brdu igraće revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv Rasing Uniona. U prvom duelu u Luksemburgu Brđani su slavili sa 4:1, na taj način su širom otvorili vrata plasmana u treće kolo, gde pobednika ovog dvomeča čeka holandski Tvente.

- Izuzetno bitna utakmica za naš klub, kao i svaka evropska. Iako smo napravili odličan rezultat u prvom meču, ne sme da bude opuštanja. Zaista razmišljamo samo o narednom protivniku. Jasno je da rezultat nećemo braniti i da ćemo ići na pobedu. Naravno, kazao sam to i pred put u Luksmeburg, poštujemo svakog rivala, ali isto tako verujem u svoj tim, kvalitet mojih igrača - kazao je na konferenciji za novinare pred utakmicu Kerkez, koji je još jednom govorio o ekipi Rasing uniona.

- Niko ne sme da potceni Luksemburžane. Igraju bez stresa, vole da igraju fudbal, vrlo su iskusan tim. Videlo se i u prvoj utakmici, posebno u prvom poluvremenu, da su nam zadavali mnogo problema. Imaju specifičan način igre, vezni igrači kontrolišu igru, spuštaju se. Nikog ne bih specijalno izdvojio, svakako su pre svega dobar tim. Moramo maksimalno da krenemo od prvog minuta oi najpre da gledamo našu igru.

Pozvao je Kerkez navijače na susret za koji se dele besplatne ulaznice.

- Pratio sam Čukarički i prethodnih godina, uvek je u evropskim mečevima bilo mnogo više navijača nego u domaćim okvirima. Nadam se punom stadionu, ulaz je besplatan, a na nama je da dobrom igrom i pobedom obradujemo navijače - kazao je Kerkez, te se potrudio da ne govori o potencijalnom okršaju sa ekipom Tventea, već je podsetio na mečeve u Superligi:

- Prilikom žreba za treće kolo bili smo u takvoj ulozi da smo autsajderi koga god da izvučemo. Ne opretećujemo se Tventeom, gledamo da pre svega odigramo protiv Rasinga kako treba. A posle će nam biti cilj da budemo iz meča u meč sve bolji i bolji, da napredujemo tokom sezone. Do Tventea imamo još dve utakmice, polako. Pobede u Evropi su uvek bitne, za naš klub, sve nas u Čukaričkom, za koeficijent naše zemlje. Sad bih se skoncentrisao samo na Rasing.

Inače, nakon prvog meča, čestitke Brđanima stigle su i od Nemanje Matića.

- Najpre mogu da mu se zahvalim na podršci i što prati naš klub. Mnogo nam znači kad je takva ljudska i fudbalska veličina uz nas. Još jednom mu se zahvaljujem na lepim rečima i želim mu svu sreću u njegovom novom klubu – uzvratio je Kerkez.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike