Trener TSC-a o izjavi iz Humske o kojoj se pričalo: Bio sam nervozan jer nismo pobedili Partizan!

25.07.2022 | 20:36

Žarko Lazetić gostovao u emisiji „Pregled kola“ na Areni

Copyright MN Press

Trener TSC-a Žarko Lazetić gostovao je u emisiji "Pregled Kola" na TV Arena sport, gde je između ostalog govorio o utakmici sa Partizanom, kao i o učinku svoje ekipe posle tri kola u Mozzartbet Superligi.

Žarko Lazetić je igračku karijeru počeo u mlađim kategorijama Crvene zvezde, da bi zatim nosio dres Obilića, Sartida iz Smedereva, OFK Beograda i Bežanije, odakle je tokom zimske polusezone 2007. godine prešao u Partizan. Sa crno-belima proveo je dve sezone, tokom kojih je osvojio prvenstvo i Kup Srbije.

Trenersku je počeo je 2015. godine u Teleoptiku kao pomoćnik Ivanu Tomiću. Neko vreme proveo je i kao asistent u Partizanu, a 2020. godine je seo na klupu Metalca, da bi prošlog novembra preuzeo klub iz Bačke Topole.

Prošlo kolo domaćeg šampionata obeležio je novi remi fudbalera Partizana, koji su posle podele bodova sa Radničkim u Nišu, igrali bez golova protiv TSC-a u Humskoj. Nakon susreta Lazetić je sumirao utiske istakavši da će "svi pričati kako je Partizan kiksnuo, umesto da se govori o dobrom fudbalu".

- Bio sam nervozan kada sam to rekao jer nismo pobedili. Takve emocije su i realne posle utakmice, ali kada sam pogledao meč, zadovoljniji sam tom utakmicom nego onom sa Čukarickim, koju smo dobili 4:1. Kako je naš tim izgledao, koliko smo šansi stvorili i nametnuli, nekad rezultat ne isprati ono što se radi na terenu i na kraju nisam bio toliko nezadvoljan kao što je izgledalo neposredno po završetku meča u Humskoj. Protiv Partizana smo odigrali dobro, naročito u prvom poluvremenu, kada smo imali šanse iz prekida - rekao je Lazetić i dodao:

- Mogli smo i bolje da odigramo protiv Partizana, ali nas je njihov kvalitet u tome sputavao. Mislim da smo kao tim previše trčali i trošili dosta energije, naročito u defanzivi, što je posebno teško. Crno-beli su bili dobri u visokom presingu sa Nathom na levoj strani. Isto tako, verujem da su odigrali znatno bolje nego sa Radničkim u Nišu... Ponavljam, zadovoljan sam prvim poluvremenom, to je neka taktika na koju želimo da baziramo našu igru.

Nakon tri kola tim iz Bačke Topole je za sada neporažen. Posle ubedljive pobede na Banovom Brdu, TSC je igrao bez golova i protiv Javora na svom terenu.

- Kratak je bio pripremni period, nijedna ekipa sem Zvezde ne pruža ne znam kakve partije... Svi su i fazi uigravanja, potrebno je vreme, samim tim su i rezultati neočekivani. Mogli smo da izgubimo protiv Javora, mogli smo i "lako" da pobedimo Partizan. Sve tri utakmice smo bili defanzivno organizovani. Naša prednost je što imamo kontinuitet u odnosu na druge ekipe. Zadržali smo ceo tim od prošle sezone. Sada su se oporavila nova pojačanja, koja su se za sada odlično pokazala.

Utakmica protiv Čukaričkog...

- Posle meča sam rekao da je rezultat nerealan, imali su igrača manje, poništen gol. Poveli smo kasnije sa dva gola razlike, a utakmica je pre toga mogla lako da ode i u drugom smeru.

Osvrnuo se i na odlazak glavnog igrača Mihajla Banjca, koji je za 1.6 miliona evra nedavno prešao u Krasnodar.

- Oslabljeni smo otkako je Banjac otišao, koji je prošle sezone postigao sedam golova i 10 asistencija. Sada su tu Kuveljić, koji je dosta defanzivniji od Banjca, kao i Jovanović i Cvetković, koji su bili povređeni u toku priprema. Malo smo modifikovali našu taktiku, igramo direktnije, napadamo prostor bez tog `link` igrača, koji može da uskoči umesto Banjca da primi loptu i organizuje napad. Protiv Javora nam je nedostajao igrač takvog kvaliteta...

Lazetić nije hteo puno da otkriva o potencijalnim pojačanjima

- Zna se da tražimo ofanzivnog veznog, bilo bi lakše da nađemo nekog sa karakteriskima Banjca, kako bi se lakše uklopo u naš sistem. Pažljivo ćemo birati, imamo neke profile igrača, znamo koji su to fudbaleri, sada nam ostaje da vidimo ko će doći u Bačku Topolu. Ne bih sada o imenima, ljudi u klubu znaju koja su to imena. Kada neko postane naš igrač, pričaćemo, nije korektno da sada pričam o tome.

Nekadašnji napadač je vodio TSC na 24 utakmice. Tokom tog perioda zabeležio je devet pobeda, sedam remija i osam poraza uz gol razliku 29:35.

- Sigurno da je moglo više, kada se gleda statistika, može se reći da ovo nije dobro, jer TSC treba da igra Evropu. Trebamo više da pobeđujemo. Interasantno je da smo prošle polusezone u mesec dana igrali protiv prva četiri tima na tabeli. Izgubili smo od Zvezde i Partizana, dok smo igrali egal protiv Voždovca i Čukarićkog. Nakon toga došle su povrede, a sve je to uzelo maha... Možda sam ja neiskusan trener, ali nismo hteli da odmaramo igrače. Mi u klubu verujemo da je TSC tim koji uvek treba da ide na pobedu. Nismo ekipa koja taktizira i prepušta bodove kako bismo se možda bolje pripremili za ostale utakmice - zaključio je Lazetić.

BONUS VIDEO

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/07/01/64c4e9adb45738d81958c226/uhd/64c4e9adb45738d81958c226.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958c226",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1059276_th_1658606875.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Arena sport