Orilo se "Ubij, Srbina" na Maksimiru: Dinamovi navijači i skopski Albanci ujednjeni u mržnji prema svemu srpskom (VIDEO)

20.07.2022

05:43

0

Autor: 24sedam

Po ko zna koji put na Maksimiru žurka mrzitelja umesto fudbalskog meča

Orilo se "Ubij, Srbina" na Maksimiru: Dinamovi navijači i skopski Albanci ujednjeni u mržnji prema svemu srpskom (VIDEO)
20190202mmBBB11 - Copyright MN Press

Na utakmici hrvatskog i severnomakedonskog prvaka u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dogodilo se čudo na terenu Maksimira. Duel Dinama i Škupija završenje iznenađujućim remijem 2:2 i očekivanim izlivom mržnje prema svemu što je srpsko što se tiče dešavanja koje su diktirale tribine.

Navijači Dinama su u tome prednjačili, a slepo su ih pratile pristalice ekipe Škupi, kojih je u Zagreb došlo oko stotinjak.

Na potezu je UEFA i njihov FARE sistem za borbu protiv rasizma i šovinizma svih oblika, a materijala im neće nedostajati ako vrate snimak navijanja na kome se moglo u nekoliko navrata čuti kako sa hrvatske strane kreće skandiranje "Ubij, Srbina", a sa Albanci iz Skoplja uzvraćaju na isti način.

 

 

Škupi je, inače, jedan od klubova Albanaca u Severnoj Makedoniji, ali jedini koji se nalazi u glavnom gradu Skoplju. Navijačka grupa im je osnovana 1989. godine, zovu se Ševćerat štu u prevodu znači "šverceri".

Utakmica na Maksimiru počela je šokantnim vođstvom Škupija u 25. minutu, da bi u 86. minutu domaći došli do 2:1 preko Ademija i Petkovića. Novi šok za domaće dogodio se 60 sekundi pre isteka 90. minuta kada je Kuven lobom kaznio neoprezno istračavanje golmana Livakovića. 

 

 

 

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike