Zašto u Partizanu veruju u Bajbeka?

24.10.2020

08:11

0

Autor: D. B.

Njegov potencijal nemerljiv je za ovdašnji fudbal

Zašto u Partizanu veruju u Bajbeka?
Copyright MN Press

U Partizanu su uvereni – dolazak Žan Kristof Bajbeka biće pun pogodatk.

Igrač koji je nekada igrao i za Pari sen Žermen, dobio je veliki broj komplimenata od strane Ivice Ilieva uz detaljno objašnjenje zbog čega ima tako veliko poverenje u novog napadača.

– Koliko god svi vole Sadika i Tavambu, smatram da je Bajbek u prednosti. Bajbekov potencijal nemerljiv je za ovdašnji fudbal. Doneće, pre svega, individualni kvalitet u postavljanju akcija. Direktan, mnogo jak na lopti, lagano rešava „jedan na jedan“ u kaznenom prostoru. Plus, ima fantastične kretnje, eksplozivnost na pet, 10, 15 metara, možda više ne i sprint na 30, 40, 50 kao kad je bio mlađi, ali… To i nije toliko bitno za njegovu poziciju. Sa smislom za fudbal i saradnju, fenomenalnom igrom glavom i završnicom desnom i levom nogom. Kompletan špic, bukvalno – rekao je Iliev za “Sportski žurnal”.

Kako bi objasnio zbog čega i dalje ne igra u PSŽ, Iliev je oslikao jasnu sliku.

– Pogledajte snimak meča Tuluz-PSŽ iz 2014. godine. Bajbek daje gol, u zagrljaj mu trče Kavani i Verati. Dovoljno za sud o potencijalu i kvalitetu. Međutim, nekad se ne otvore vrata.

Dodao je Iliev i da će se Bajbeg odlično slagati sa Sejdubom Sumom.

– Holender se uklapa uz Bajbeka, ima brzinu da uleti s boka. Francuz mnogo dobro asistira. Biće dobar tandem, mada… Bajbek je tip igrača koji najviše leži Sumi. Gvinejac je genije, voli kombinatoriku sa igračem, ako ima vrhunske kretnje i eksplozivnost da mu gure onako, „ispod lakta“, loptu u završnoj trećini. Da Suma u derbiju nije izašao već u 15. minutu bilo bi 3:0, da je imao uz sebe i Bajbeka. Rapsodija – rekao je Iliev za kraj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike