Mihajlović iz rimske sobe nadgleda pripreme Bolonje: Audio-video tehnologija za Srbina, gleda se kadar po kadar

16.07.2022

15:07

0

Autor: 24sedam

Srpski trener još nije dobio dozvolu da bude uz ekipu posle lečenja hemioterapijom

Mihajlović iz rimske sobe nadgleda pripreme Bolonje: Audio-video tehnologija za Srbina, gleda se kadar po kadar
klupa - Copyright Print/Instagram

Srpski stručnjak Siniša Mihajlović vodi pripreme Bolonje, ali iz svoje sobe u Rimu, uz pomoć video tehnologije instalirane u dve audio-video stanice. Mihajlović je tako ostao uz tim, uprkos razdaljini od 625 kilometara između njegovog porodičnog doma i trening centra Pincola, baš kao i kod prvog lečenja od leukemije pre tri godine.

Mnogi su se zapitali kako sistem funkcioniše, a Korijere di Bolonja objašnjava. Reč je o dve audio-video stanice, jedne na tribini i jedne blizu klupe, koje omogućavaju treneru da proveri, kadar po kadar, trenutak po trenutak, na svakom treningu.

Za upravljanje ovim tehnologijom određena su dva analitičara utakmica, Davide Lamberti i Alfonso Lobaskjo. Kamere snimaju svaki trenutak treninga, a Mihajlović pazi na sve što se dešava na zelenom terenu u Pincolu i oglašava se kada primeti da stvari nisu urađene kako treba.

Zahvaljujući Renatu Baldiju koji je opremljen slušalicama on je u stalnom kontaktu sa trenerom. Njemu Mihajlović prijavljuje sve ispravke, koje se potom odmah prenose Emiliju De Leu i Miroslavu Tanjgi , koji ih zatim upućuju igračima na terenu.

Ali to nije sve. iznad pozicije na klupi nalazi se Dijego Apicela, stručnjak za komunikaciju, ponašanje i motivaciju, koji ima zadatak da modelira efikasnu komunikaciju koja važi za svakog pojedinca u timu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike