KRAJ: Barselona-Real Madrid 1:3

24.10.2020

13:25 >> 16:10

0

Prvi ovosezonski derbi najvećih rivala u Španiji pripao je Madriđanima

KRAJ: Barselona-Real Madrid 1:3
Copyright 24sedam

Derbi je završen. Prvi ovosezonski duel Barselone i Real Madrida pripao je gostima.

Na “Kamp Nou” Zinedin Zidan i njegovi izabranici su odneli tri boda i tako se iskupili za dva uzastopna poraza (po jedan u Primeri i Ligi šampiona) – 1:3 (1:1).

Valverde je pogodio mrežu u petom minutu za vođstvo, Fati je tri minuta kasnije izjednačio. Prelomni momenat dogodio se u 63. minutu kada je posle gledanja snimka sudija pokazao da je penal za Real. Ramos je to iskoristio. Barsa je krenula u napad, Real je to surovo kaznio preko Modrića u samoj završnici meča.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

90+5′ – KRAJ, REAL SLAVI

Utakmica je završena. Real je slavio sa 3:1

90′ – MODRIĆ STAVLJA TAČKU

Vinisijusov prvi pokušaj zaustavio je Neto, da bi Luka zatim sa nekoliko sjajnih poteza obišao čuvara mreže i poslao loptu u praznu mrežu.

86′ – NEVEROVATNI PROMAŠAJI REALA

Imao je Real priliku da stavi tačku na derbi. Prvo je Toni Kros dva puta šutirao, oba puta je Neto odbranio u istom napadu. Zatim je Ramos iz voleja probao, Neto je ponovo intervenisao, Varan glavom šalje loptu pored gola.

82′ – ČAK ČETIRI PROMENE U SASTAVU

Četiri izmene viđene su u istom minutu, tri u Barseloni. Ušli su Dembele, Grizman i Trikao umesto Pedrija, Fatija i Busketsa, dok je na drugoj strani Rodrigo zamenio Asensija.

76′ – NAPADI BARSELONE

Barselona je krenula po izjednačenje. Mesi je dobro izveo prekid, odbrana Reala je izbacila loptu u korner, posle toga nije bilo opasnosti, a Asensio nije bio dovoljno brz da zapreti iz kontre.

70′ – I BARSA TRAŽILA PENAL

Gužva u kaznenom prostoru Reala, Ramos je ispucao loptu, pogodio Varana u ruku. Iz Barselone su tražili penal. Sudija Martinez je imao kratak razgovor sa VAR sobom i dobio potvrdu da nema elemenata za jedanaesterac.

68′ – MODRIĆ NA TERENU

Valverde je dobio udarac u glavu, odmah je izveden. Ušao je Luka Modrić umesto strelca prvog gola.

63′ – RAMOS SA PENALA ZA VOĐSTVO

Sudija Martinez je dobio sugestiju da pogleda snimak. Posle pregledanja snimka je ustanovio da je to faul za najstrožu kazu. Ramos je preuzeo odgovornost, šutirao i pogodio.

58′ – RAMOS TRAŽI PENAL

Pao je Serhio Ramos u kaznenom prostoru, tražio penal, iako je pre toga on bio taj koji je odgurnuo Lenglea i napravio faul u napadu. Sudija je odlučio da se konsultuje sa VAR sobom.

54′ – BARSA U NALETU, KUTINJO POGAĐA SPOLJNI DEO MREŽE

Barselona je znatno bolje započela drugi deo. Fati je centrirao, našao Kutinja na durogj strani, Brazilac je šutirao glavom, pogodio je spoljni deo mreže.

52′ – SREĆA UZ REAL

Fati je dobio loptu, ušao u kazneni prostor, pronašao prostor pored Ramosa, šutirao, lopta je prošla tik pored stative. Mesi je signalizirao mlađem saigraču da je trebalo da proba da uposli saigrača.

48′ – RAMOS PROBAO IZ KORNERA

Imao je Real dva uzastopna kornera, kod drugog je Ramos bio najviši u skoku, lopta je završila pored gola.

46′ – POČELO DRUGO POLUVREME

Drugih 45 minuta je krenulo na “Nou Kampu”.

45+2′ – POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme. Na pauzi je nerešeno (1:1).

45′ – JOŠ DVA MINUTA

Igraće se još dva minuta u prvom poluvremenu.

43′ – JUBILEJ ZA BARSU

Pogodak Ansua Fatija bio je 400. gol Barselone u derbijima.

42′ – IZMENA ZIDANA

Zidan je napravio prvu promenu, umesto povređenog Naća ulazi Lukas Vaskez.

40′ – REAL SE BRANI

Prošao je ponovo Alba po strani, ali je Varan izašao na vreme u blok, pa Kurtoa nije imao mnogo težak zadatak da uhvati loptu.

35′ – KURTOA PRATI SVE

Polu prilike na obe strane. Alba je pokušao da pošalje loptu u prazan prostor, Kurtoa je pratio situaciju, izašao i uhvatio loptu. Na druogj strani je Kazemiro bio u kaznenom prostoru, ali se okliznuo u ključnom trenutku.

30′ – ŽUTI ZA LENGLEA

Sprečio je Lengle kontru Reala. Postavio se u blok u stilu košarkaša i sprečio Valverdea da prođe. Dobio je žuti karton.

28′ – KAZEMIRO PREVIŠE RIZIKUJE

Kazemiro je u kazenenom prostoru odlično startovao, Mesi je pao, ali je fudbaler Reala prvo startovao na loptu. Preveliki rizik za Kazemira koji već ima žuti karton. Sudija je proverio sa kolegama iz VAR sobe i dobio potvrdu da nema elemenata za penal.

24′ – MESI, PA BENZEMA U VELIKOJ ŠANSI!

Posle drugog kornera je usledila brza kontra Barselone, Mesi je majstorskim potezom prevario Ramosa, šutirao je odlično, Kurtoa intervenisao, dobio je još jednu priliku, ali je čuvar mreže Madriđana bio na mestu. Odmah je odgovorio Real, Benzema je imao veliku šansu, Neto je odbranio.

23′ – REAL PRETI IZ KORNERA

Real je zapretio iz kornera. Prvi put je nastala velika gužva, uspeli su da izbace loptu u novi korner, kod drugog je Neto bio spreman.

19′ – KAZEMIRU ŽUTI

Kazemiro je uklizao, Mesi je nastavio napad, šutirao, Kurtoa je odbranio, a posle izbačene lopte je sudija Munuera pokazao javnu opomenu Kazemiru. On je protestovao, objašnjavao da je Mesi nastavio akciju i šutirao, ali sudiju to nije previše zanimalo.

15′ – SJAJAN TEMPO

Meč se igra u sjajnom tempu za sada. Napadaju i jedni id rugi. Nema kalkulisanja.

9′ – FATI NEZAUSTAVLJIV!

Ekspresno izjednačenje Barselone. Alba je prošao po strani, poslao loptu po zemlji, a Fati matirao Kurtou. Momak koji ima 17 godina je novo čudo Katalonaca. Ovim pogotkom je postao najmlađi strelac u istoriji El Klasika.

7′ – VINISIJUS U OFSAJDU

Krenuo je Real u novi napad, Vinisijus je promašio izglednu priliku, ali je bio u ofsajdu.

5′ – REAL VODI!

GOOOL! Pao je prvi pogodak u derbiju. Odlična akcija, Benzema šalje loptu u prostor, Valverde šutira snažno i precizno i pogađa dalji ugao za 0:1! Iz prvog šuta u okvir gola je pao pogodak…

4′ – VARAN NA MESTU

Prvu šansu imala je Barselona, Varan je bio na pravom mestu i sprečio opasnost.

0′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč u Kataloniji je počeo.

15:41′ – KURTOA SE SPREMA ZA BARSINE NAPADE

Tibo Kurtoa je spreman za Barsine napade. Iz Reala su pokazali kako izgledaju poslednje pripreme golmana za ovaj meč.

15:38′ – MESI ILI ZIDAN

Na zvaničnom nalogu Lige šampiona su podsetili na majstorije Mesija i Zidana. Ostaje da se vidi ko će se od njih dvojice ovog puta radovati…

15:34′ – NEMA NAVIJAČA

Usled pandemij korona virusa na tribinama nema navijača. Niko od aktera nije navikao da ovako bitan meč igra bez podrške sa tribina…

15:30′ – PJANIĆ UZ GRIZMANA

Ni Miralem Pjanić ni Antoan Grizman nisu u startnoj postavi. Na klupi su uz njih Trinkao, Serđi Roberto, Rikard Puig, Žunior Firpo, Osman Dembele, Karlos Alena, Ronald Arauho, Martin Brajntvajt, kao i golmani Tenjas i Penja.

15:28′ – MODRIĆ I JOVIĆ NA KLUPI

Srpski reprezentativac Luka Jović meč počinje sa klupe. Pored njega su tu Luka Modrić, Rodrigo, Eder Militao, Marselo, Lukas, Isko, kao i dvojica golmana Lopez i Lunjin.

15:26’ – SASTAVI TIMOVA

BARSELONA: Neto – Dest, Pike, Lengle, Alba – Buskets, De Jong – Pedri, Kutinjo, Fati – Mesi

REAL MADRID: Kurtoa – Mendi, Ramos, Varan, Naćo – Kros, Kazemiro, Valverde – Vinisijus, Asensio, Benzema

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike