Burno na "Enfildu": Preokret Liverpula, VAR ponovo u glavnoj ulozi

24.10.2020

21:03 >> 21:05

0

Autor: N. St.

Ekipa Jirgena Klopa stigla do tri boda protiv Šefilda

Burno na "Enfildu": Preokret Liverpula, VAR ponovo u glavnoj ulozi
Copyright Tanjug/Peter Byrne/Pool via AP

Nije bilo previše atraktivno, tri boda se pamte. Puleni Jirgena Klopa nisu, na karakterističan način, igrali na „Enfildu“, ali je cilj ostvaren.

Liverpul-Šefild junajted – 2:1 (1:1).

Već pre samog početka je Liverpul oduševio navijače, Alison se vratio među stative znatno ranije nego što je prvobitno bilo najavljeno. Međutim, problemi su se pojavili već na startu utakmice.

Fabinjo je startovao, uzeo loptu, Mekburni je ostao na zemlji. Usledila je provera video tehnologije (VAR) i potvrđeno je da je napadač Šefilda bio na liniji i da je penal. Ono što je iznerviralo sve u domaćem timu jeste pojašnjenje koje je stiglo iz Premijer lige ubrzo.

– VAR, u toj situaciji, može da vidi samo da li je bilo unutar kaznenog prostora, a ne da li je zaista postojao faul – pojašnjenje koje je unelo dodatnu konfuziju.

Bilo kako bilo, Berge je namestio loptu na „kreč“ i doneo gostima prednost. To je dodatno uticalo na „crvene“, koji su imali mnogo problema u igri, pre svega u veznom redu. Nedostajala je prava kreacija, a Šefild je još dva puta tražio penal, jednom zbog igranaj rukom, drugi put zbog faula, Etkinson je odmahnuo rukom oba puta.

U 41. minutu je Liverpul odigrao lepu akciju, Mane je šutirao glavom, Ramzdejl je odbranio, Firmino je pratio sve to i rutinski sproveo loptu u mrežu pred odlazak na pauzu.

U drugom delu je Liverpul krenuo nešto agresivnije, da bi u 63. minutu Salah majstorski primio loptu, pogodio, VAR je utvrdio da je bio u ofsajdu. Samo dva minuta posle toga Mane je centirrao, Stivens nije dovoljno dobro skočio, a Žota je doneo prednost domaćinu. Šefild je imao par dobrih šansi da brzo izjednači, Alison je bio siguran. Tačku ne meč je u 81. minutu mogao da stavi Salah, nekoliko sjajnih finti, izašao je sam pred golmana i pogodio stativu.

Mogao je taj promašaj skupo da ih košta. Neočekivano, inicijativu u samoj završnici imao je Šefild, napadali su, najčešće po strani i preko centaršuteva, ali je odbrana domaćih, bez povređenog Van Dajka, uspela da sačuva tri boda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike