Partizan na krilima mladosti protutnjao Ivanjicom, četiri gola u mreži Javora! (VIDEO)

09.07.2022

17:00

0

Autor: G. F.

Crno-beli ubedljivi i raspucani na otvaranju Superlige - Petković, Baždar, Natho i Rikardo tresli mrežu domaćeg tima

Partizan na krilima mladosti protutnjao Ivanjicom, četiri gola u mreži Javora! (VIDEO)
MIhajlo Petković - Copyright FK Partizan/Twitter

Fudbaleri Partizana počeli su novu sezonu u Superligi ubedljivom pobedom na gostovanju Javoru u Ivanjici - 4:0 (1:0).

Rezultat uglavnom govori sve, ali se mora naglastiti da je domaći tim bio konkretan, otvoren i hrabar celo prvo poluvreme, pa i do drugog primljenog gola. Ipak, ne bi bilo realno da je na semaforu pisalo bilo šta drugo osim ovih 0:4.

 

 

Ako je suditi po prvoj utakmici u Humskoj ne moraju da brinu za "bonus" igrača jer su dva gola delo dvojice mladića. Najpre debitanta Mihajla Petkovića koji je i počeo utakmicu i koji je i načeo Javor fenomenalnim golom sa 16 metara. A onda i Sameda Baždara, koji je zamenio baš Petkovića na terenu, pa i on postigao svoj prvenac u crno-belom dresu.

Da ne bude da su baš sve uradile mlade snage pobrinuo se prvo Birbas Natho, još jednim prelepim pogotkom, a onda u poslednjim trenucima susreta i najbolji strelac Partizana iz prošle sezone Rikardo, koji je bio precizan sa bele tačke. Tresao je crno-beli špic mrežu i ranije, ali mu je gol poništen zbog faula koji je napravljen u akciji koja je prethodila pogotku.

Za bilo kakve zaključke je naravno rano, ali se može naslutiti šta to trener Ilija Stolica traži od svojih igrača i kako bi igra crno-belih trebalo da izgleda. Mora proći još vremena da se svi uigraju, na momente je delovalo da defanziva posebno treba da poradi na tome, ali kada se meč završi bez primljenog gola, onda se kaže da je sve dobro prošlo. Četiri data i nijedan primljen gol, svakako je start sezone za poželeti.

 

 

Utakmicu ste mogli da pratite u živom prenosu na portalu 24sedam.

BLOG UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE - Ubedljiva pobeda Partizana na otvaranju Superlige. Iz Ivanjice za Beograd nose tri boda.

90+3 minut - GOOOL! RIkardo stavio tačku na utakmicu. Javor - Partizan 0:4!

90+2 minut - Penal posle starta nad Rikardom.

85. minut - Šehović na terenu umesto Andradea, a Vujačić menja Markovića.

77. minut - GOOOL! Samed Baždar. I njemu je ovo prvi gol u crno-belom dresu! Briljanto je Andrade izbacio Filipovića po boku, ovaj zavrnuo loptu pravo na nogu mladom saigraču, koji je rutniski prosledio u mrežu.

71. minut - Dvostruka izmena u Partizanu. Lutovac menja Natha, a Terzić Meniga. Poslednja promena u Javoru. Igru je napustio Dolmagić, a na terenu je Salihović.

68. minut - GOOOL! Natho za  2:0. Još jedan sjajan šut i još jednom lopta u samom gornjem ćošku gola Javora!

63. minut - Još tri izmene u domaćem timu. Odueni umesto Gigića, Maletić umesto Lukovića i Ivelja umesto Gojkovića.

59. minut - VAR se nije oglasio oko penala, ali jeste posle gola Rikarda. Zbog faula u napadu crno-beli ostali bez drugog pogotka.

56. minut - Rikardo pada u šesnaestercu, sudija Milanović odmahuje rukom. Imamo  i prve promene. Samed Baždar umesto strelca jedinog gola Petkovića na jednoj i Kembel umesto Eliomara na drugoj strani.

51. minut - Centaršut Uroševića, Rikardo iz okreta šutira pravo u golmana Javora. Preslikan napad pola minuta kasnije, ali sada umesto Rikarda šutira Menig. Atraktivno, ali preko gola. Partizan  je rešen da duplira prednost što pre.

47. minut - Dobar prodor Rikarda, ali centaršut nije stigao do igrača Partizana pred golom domaćih.

46. minut - Počeo je drugi deo igre na Gradskom stadionu u Ivanjici.

Poluvreme - Partizan vodi u Ivanjici posle prvih 45 minuta. Vide se obrisi ideja trenera Ilije Stolice, ali je jasno da je potrebno vreme da sve profunkiconiše kako je zamislio. Nekako je odbrana crno-belih delovala najranjivije, ali je mreža sačuvana. Prvi deo igre svakako je obeležila majstorija debitanta Mihajla Petkovića dovoljna za vođstvo gostiju.

44. minut - Još jedna lepa akcija Partizana, završio je Menig "makazicama", ali je bio zamalo neprecizan.

40. minut - Dobra prilika za Javor. Lazar Nikolić je odlično centrirao, a Luković šutirao malo preko prečke. Za loptu se borio i Petar Gigić, ali je izvukao deblji kraj sa štoperima Partizana i krvave glave ostao da leži na terenu.

35. minut - Odličan i nezgodan udarac Eliomara, ali je Strevanović bio oprezan i sačuvao svoju mrežu.

32. minut - I dalje su svi pod utiskom majstorije mladog fudbalera Partizana. Pravih šansi od gola crno-belih nije bilo.

21. minut - GOOOOOL! Partizan vodi 1:0! Lepotica Petkovića! Rasplakao se mladi igrač crno-belih! Bio je to sjajan udarac sa 16 metara, što bi se reklo "ubio je pauka" u gornjem uglu gola Javora.

18. minut - Odlična prilika za Javor, ali je Gojković bio kratak u skoku pred golom Partizana.

15. minut - Šut Partizanovog "bonusa" Mihajla Petkovića, Velimirović izbacuje u korner.

12. minut - Dobra razmena pasova Natha i RIkarda, lopta je stigla do Filipovića, ali je njegov udarac odbranio golman Velimirović.

9. minut - Velika šansa za Partizan! Prvi korner na utakmici izveo je Natho, a Urošević sa nekih pet metara glavom šutirao pored gola!

5. minut - Prvi utisak je da su fudbaleri Javora istrčali na teren željni borbe i bez respekta prema favorizovanom rivalu. Za sada bez prilika.

Utakmica je počela!

JAVOR (4-4-1-1): Velimirović - Dolmagić, Obradović, Petrović, Grabež - Nikolić, Marčić, Eliomar, Gojković - Luković - Gigić.

PARTIZAN (4-3-3): Stevanović - Filipović, Marković, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Andrade, Natho - Menig, Petković, Rikardo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike