U Partizan stižu pojačanja! Crno-beli završili pripreme, Stolica "podvukao crtu" i obradovao Grobare

03.07.2022

16:55

0

Autor: 24sedam

Pripreme završene porazom, početak sezone na gostovanju u Ivanjici

U Partizan stižu pojačanja! Crno-beli završili pripreme, Stolica "podvukao crtu" i obradovao Grobare
20220613npStolica08 - Copyright MN Press

Porazom od Fenerbahčea fudbaleri Partizana su završili pripreme za sezonu koju će za šest dana početi gostovanjem povratniku u Superligu, ekipi Javora. Nakon brojnih treninga i nekoliko test utakmica, sve urađeno u Sloveniji je rezimirao Ilija Stolica koji je nasledio Aleksandra Stanojevića.

Za početak je pričao o igračkom kadru.

- Fali nam dovoljan broj igrača. Ne možemo da igramo sa ovako malim brojem fudbalera na klupi. Radujem se što su se neke stvari pokrenule po tom pitanju. Svetozar Marković je konačno sa nama, imao je veliku minutažu za prvu utakmicu posle duge pauze. Srećom, zatražio je izmenu samo zbog grčeva, nije ništa ozbiljno. Po mojim saznanjima, već početkom sledeće nedelje ćemo dobiti nova pojačanja, takođe, očekujemo povratak u trenažni proces nekoliko povređenih igrača - kazao je Stolica koji je najviše novajlija dobio u poslednjoj liniji.

Aleksandar Filipović je doveden da dejstvuje na desnom boku, Zlatan Šehović je planiran kao konkurencija Slobodanu Uroševiću levo, a došli su Svetozar Marković, kao i Patrik Andrade, za srednji red.

- Na tom polju se stvari nisu mnogo promenile od početka prelaznog roka, osim što smo oformili zadnju liniju. Odlazak Marka Jevtovića nas je dosta poremetio, pošto je bio neočekivan. Za sada imamo opcije na toj poziciji, ali problem nam pravi povreda Saša Zdjelara. Potrebno nam je malo strpljenja, neki transferi su baš blizu.

Primetno je igramo samo sa jednim centralnim vezistom, a imali smo tri igrača koji mogu da popune tu poziciju. Bilo je očekivano da neko od njih ode. U ovom trenutku imamo rešenja za Markovu poziciji, ali ne znamo šta će doneti naredni period i da li ćemo morati da reagujemo.

U veznom redu imamo kvalitet za stil igre koji pokušavamo da implementiramo, Natho i Andrade su idealni za tako nešto. Valja biti mudar i iskoristiti ih na pravi način u pravom trenutku, ipak ne mogu da iznesu sav teret i toliki broj utakmica. Velika je šteta što Danilo Pantić ne može da igra, pošto moramo da imamo kvalitetnu rotaciju na svakoj poziciji.

Podsetimo, Partizan je pobedio Spartak Trnavu sa 3:0, dok je protiv Kluža i Fenerbahčea upisao minimalne poraze.

- Plan nam je bio da odmerimo snage sa ozbiljnim protivnikom kao što je Fenerbahče. Verujem da će nam mnogo značiti to iskustvo. Fener je jedan od mogućih protivnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali žreb je nepredvidiv i videćemo protiv koga ćemo igrati. Mi nemamo toliko dubok roster kao što je imao naš protivnik. Bili smo prinđeni da bonuse uvedemo u igru, ali sa druge strane, deca su na pripremama pokazala dosta dobrih stvari i bila bi šteta da im nismo dali šansu. Utakmica protiv protivnika kao što je Fenerbahče će ima predstavljati veliko iskustvo u budućnosti. Pored toga, već razmišljamo o bonusu i ostalim stvarima koje će nam biti potrebne u prvom kolu Superlige protiv Javora.

Tema su bili i bonus igrači.

- Nažalost, Nemanja Jović je povređen i na njega nećemo moći da računamo u prvom, a možda ni u drugom kolu. Mladi igrači su se odlično pokazali na pripremama i biće nagrađeni minutima u prvenstvu. Žao mi je što moramo nekog igrača da nazivamo "bonusom", jer nije bitno da li je neko mladi ili star, već da je kvalitetan igrač.

Ali i greške golmana koje su kumovale porazima, Aleksandra Popovića protiv Kluža, a Nemanje Stevanovića protiv Fenerbahčea.

- Ne mogu da kažemo da me bilo šta plaši. Ako ovakva greška mora da se desi, bolje na prijateljskoj utakmici. Podelili smo odgovornost za primljene golove i iz njih izvukli pouke. Insistiramo na igri iz poslednje linije, zahtevamo od igrača da ulaze u igru i oni će uvek imati našu podršku. Tehničke greške su sastavni deo fudbala, ali isto tako moramo da shvatimo kad je potrebno igrati, a kad je potrebno loptu skloniti iz opasne zone.

Kroz ovakve stvari moramo da prođemo, međutim, žao mi je što su nam protiv veoma jakih protivnika, posebno Fenera, presudili takvi golovi. Možda nam je i malo sreće nedostajalo protiv Fenerbahčea, Mihajlo Petković je imao veliku priliku da zatrese mrežu i žao mi što dobru pariju nije krunisao golom.

Bilo je mnogo dobrih stvari protiv velikog protivnika (Fenerbahčea), koji ima deset puta veću budžet od nas. Dobro smo parirali u dobrom delu utakmice i žao mi je što od prvog minuta nismo ušli u ritam koji je nama bio potreban, sa malo više poseda, jer smo dosta trčali bez lopte. Ovo su utakmice gde ekipa raste, tako da moramo da budemo zadovoljni. Loša stvar je što smo opet primili gol posle greške.

Dobro je što će ekipa odigrati nekoliko prvenstvenih utakmica, pre početka kvalifikacija za Ligu Evrope. Ranijih godina smo već u startu imali miks prvenstvenih i evropskih utakmica, što je najkompleksniji deo sezone, pogotovo za nas u Srbiji. Imamo tri komplikovana gostovanja pre trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali možda je i bolje da to odradimo u ovom delu sezone - dodao je Stolica.

I za kraj nije želeo da "otkriva karte" vezano za startere u Ivanjici.

- Bilo bi nekorektno da kažem da znam startere za duel sa Javorom. Imamo još nedoumica za nekoliko pozicija. Trenažni proces je ispred nas,m uvek pokušavam da se usklađujem sa onim igrači pokazuju na treninzima. Nažalost, moraćemo da vidimo ko će biti zdrav, kao i ko će nam biti bonus - zaključio je Stolica čiji će se tim ponovo boriti sa najvećim rivalom, Crvenom zvezdom u borbi za titulu i Kup Srbije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike