Jedini srpski trener u Ligi šampiona sa ovakvim izazovom se još nije suočio

26.10.2020

12:11

0

Autor: D. B.

Moskovska Lokomotiva sutra izlazi na megdan moćnom minhenskom Bajernu

Jedini srpski trener u Ligi šampiona sa ovakvim izazovom se još nije suočio
Copyright Tanjug/Matthias Balk/dpa via AP /MN Press

Suočio se Marko Nikolić tokom karijere sa brojim izazovima. Ali, duel protiv tima koji dominira u Ligi šampiona na način na koji to Bajern iz Minhena čini – e to je nešto novo čak i za njega.

Prvi put u svojoj trenerskoj karijeri vodiće jedan tim protiv aktuelnog prvaka. Jeste svojevremeno sa mađarskim Fehervarom izašao na megdan nekadašnjem pobedniku Lige šampiona Čelsiju i uspeo je da im i “otkine” bod na svom terenu, ali ovo će biti nešto sasvim drugačije.

Mada, ako sudimo isključivo po rečima koje je nekdašnji učitelj fudbalera Partizana, meč protiv Bajerna je kao i svaki drugi.

– Bajern je najbolji tim Evrope. Ali, pripremili smo se. Ono što je najvažnije je da moramo da igramo disciplinovano i sa velikim samopouzdanjem. Imam puno poverenje u moj tim, igramo kod kuće i imamo naše kvalitete. Poštujemo tim, ali ovo je fudbal. Borićemo se protiv najboljih i uradićemo sve što možemo da napravimo nešto. U tom nemam dilemu – objasnio je Nikolić.

Što se tiče stanja u ekipi Nikolić je otkrio da će se dva igrača vratiti u sastav.

-Slobodan Rajković je spreman, kao i Vladislav Ignatjev. Svestan sam da ima mnogo skeptika, ali moj posao nije da njima odgovaram. Oni koji ne veruju u nas nisu naš problem. Sutra Moskva je domaćin najboljem timu Evrope i videće svi da Lokomotiva igra protiv tog tima.

O tome kako će se suprotstaviti Bajernu, Nikolić ne želi da priča.

– Neću o taktici. Bajern je tim koji je jako opasan u kontrnapadima. Imaju sjajna krila, a imaju i Levandovskog, koji je prvi strelac Evrope. Ali moramo da pronađemo ono što su naše prednosti i što je naša snaga.

Meč 2. kola grupe A Lige šampiona izeđu Lokomotive i Bajerna možete pratiti sutra na TV Arena sport 1 sa početkom u 18:55.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike