Stanković ukazao na najveći problem! Ako završiš utakmicu sa nulom...

30.06.2022

18:51

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli imali učinak 1-1-1

Stanković ukazao na najveći problem! Ako završiš utakmicu sa nulom...
Dejan Stanković - Copyright FK Crvena zvezda

Porazom od ekipe Kopera, fudbaleri Crvene zvezde okončali su pripreme u Sloveniji. Posle minimalnog poraza meč je sumirao šef stručnog štaba Dejan Stanković.

Strateg prvaka Srbije je za početak ukazao na najveći problem na ovim pripremama, a to je realizacija. U tri meča (pobeda 2:1, remi 1:1 i poraz 0:1) data su tri gola.

- Ako završiš utakmicu sa nulom, onda je realizacija problem. Za prvo poluvreme nemam šta da kažem momcima. Tako treba da stojimo na terenu. Nismo im dali da izađu sa svoje polovine. Raduje me i što smo stvarali šanse. Kada ih ne realizuješ, kako to biva u fudbalu, iz jednog šuta primiš gol. Ono što sam želeo da vidim, video sam. Visok kvalitet i intenzitet igre... Moraju da se daju golovi, ako hoćemo da pobedimo, ali biće i njih.

Ako bude intenzitet i odnos, kao u prvom poluvremenu, doći će i golovi. Otvoriće se naši "statističari", Sale (Katai), Mića (Ivanić), Ben... Danas nisu mogli da igraju ni Ohi ni Pavkov. Nismo hteli da rizikujemo. Ohi je trenirao, ali je opet osetio problem sa listom. Pavkov je povredio Ahilovu tetivu, pa ni tu nismo želeli da reskiramo. Vratiće se oni brzo - kazao je Stanković za TV Arena sport.

Menjao je dosta Stanković... Nešto taktički, nešto prinudno.

- Ovo su pripreme i kada neko oseti nešto, odmah sklanjamo sa strane. Ne želimo da rizikujemo. Rodić je hteo da nastavi, ali nismo hteli da rizikujemo. Gobeljić može da odigra na sve četiti pozicije u odbrani.

Povreda Sanoga je bila prilično rano, pa je ušao Srnić.

- Sa Sanogom dobiješ na čvrstini, ali je rekao da je osetio nešto na prednjoj loži. Nismo hteli da rizikujemo, jer je on jedan od bitnijih igrača.

Za nedelju je zakazana "generalka" sa Zenitom, u Sočiju.

- Čeka nas dug put. Posle i jedna ozbiljna i teška utakmica. To je prava provera, a onda ćemo imati i nekoliko dana da se spremimo za prvenstvo. Da sumiramo utiske, pripreme su bile dobre, ali je falila realizacija. Videlo se šta smo danas promašili. Kada se to bude promenilo, sigurno ćemo biti ubedljiviji - zaključio je Stanković.

U uvodnom kolu nove sezone Superlige, branilac trona dočekaće niški Radnički na "Rajku Mitiću".

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike