Zvezda porazom završila pripreme! Kada propustiš šanse, kazna stiže pod obavezno (FOTO, VIDEO)

30.06.2022

18:20

0

Za nedelju je zakazana generalna proba protiv Zenita

Zvezda porazom završila pripreme! Kada propustiš šanse, kazna stiže pod obavezno (FOTO, VIDEO)
Aleksandar Katai1 - Copyright FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde okončali su pripreme u Sloveniji, a u poslednjem test meču upisan je poraz od Kopera. Vicešampion Slovenije je slavio sa 1:0, a treba reći da je prvak Srbije prvo pobedio Bravo (2:1) i onda remizirao sa Domžalama (1:1).

Može slobodno da se kaže da je u rezultatskom smislu Zvezda bila u silaznoj putanji, a meč je obeležila i loša, tačnije nikakva realizacija brojnih prilika. Dakle, ozbiljno će morati da se radi na tome u Ljutice Bogdana.

Ipak, treba da se naglasi i da je danas Zvezda bila bez klasičnih napadača, Milana Pavkova, Ohija Omoijuanfoa, kao i veziste Nenada Krstičića. Razlog su povrede, o čemu je pričao sportski direktor Mitar Mrkela. Tako da je ulogu "lažne devetke" imao igrač sa "desetkom" na leđima, Aleksandar Katai.

Šansu od početka su opet dobile novajlije, Kings Kangva i Osman Bukari.

Ekipa Dejana Stankovića će u nedelju imati poslednji i najteži test. U Sočiju je zakazana generalna proba sa ruskim Zenitom.

U prvih 15-ak minuta nije bilo opasnosti za dva golmana, ali se Seku Sanogo požalio na povredu. Baš zbog toga, Slavoljub Srnić je u 15. minutu zamenio vezistu iz Afrike. Samo dva minuta kasnije, posle jednog duela Strahinja Eraković je ostao na travi, pa mu je ukazivana pomoć. Ubrzo je pokušao i Mirko Ivanić, ali na kraju je bio samo korner. U 23. minutu, Srnić je sa 20-ak metara pokušao, ali je loptu koja je išla uz samu stativu u korner izbacio golman slovenačkog tima Adnan Golubović.

A u 29. minutu, posle duže akcije, Ivanić se našao na dva-tri metra ispred golmana, ali je veoma loše šutirao. Pravo u čuvara mreže, koji je lako uhvatio loptu. Kao da je Ivanič očekivao da sudija pokaže da je ofsajd, ali je situacija bila potpuno "čista".

U narednim minutima, ređali se napadi, ali bez gola... Zatim su malo pretili i igrači Kopera, a prvi šut u okvor gola uputili su u 42. minutu. Samo dva minuta kasnije, na drugoj strani Kings Kangva je šutirao u donji ugao, ali tik pored stative.

Ali, uprkos šansama iz prvog poluvremena, poveo je rival u 51. minutu. Andrej Kotnik je sa ivice kaznenog šutirao i pogodio donji ugao gola Borjana.

U nastavku je Stanković menjao. Nije bilo Rodića, Kangve i Bukarija, ali su šansu dobili Ben, Mustafa i Gobeljić. Kasnije je Stanković ukazao šansu Nikoliću (umesto Kange), Lučiću (Katai) i Popoviću koji je na golu zamenio Borjana. Kako se meč bližio kraju, Zvezda je pojačavala inicijativu, opsedala gol protivnika, ali bez uspeha.

U 82. minutu, mladi Lučić (obezbedio remi sa Domžalama) je pokušao solo akcijom u kaznenom, ali se predugo nameštao i nije bilo opasnosti po gol Slovenaca. Ubrzo su ušli Leković, Bakajoko i Živković.

U 87. minutu, Živković (dvostruki strelac protiv Brava) je pokušao iskosa sa ivice kaznenog prostora, ali nije bio precizan kao u pomenutom meču. Leković je minut kasnije, iz kolena pokušao, sa nekoliko metara, ali je odbranio golman Kopera.

U samoj završnici Popović je bio uspešan u situaciji "jedan na jedan".

Utakmicu ste mogli da pratite na Premium 1 TV Arena sport, kao i na Jutjub kanalu crveno-belih.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike