Zvezda ne zaboravlja svoje asove! Položen venac na grob Marka Elsnera (VIDEO)

28.06.2022

09:42

0

Autor: 24sedam

Delegacija crveno-belih odala počast nekadašnjem defanzivcu kluba iz Ljutice Bogdana

Zvezda ne zaboravlja svoje asove! Položen venac na grob Marka Elsnera (VIDEO)
elsner - Copyright FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda nalazi se na pripremama u Sloveniji, a delegacija crveno-belih na čelu sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem obišla je večno prebivalište nekadašnjeg igrača Marka Elsnera.

Ljude iz Zvezde su u Ljubljani dočekali Markova supruga, sin, unuci, a susret je bio veoma emotivan.

Elsner je crveno-beli dres nosio u periodu od 1983. do 1987. godine gde se etablirao kao jedan od najboljih defanzivaca. U Zvezdi je odigrao 128 utakmica i postigao tri gola, a nakon duge borbe sa teškom bolešću preminuo je 18. maja 2020. godine. 
 
Sportski direktor Mitar Mrkela je svojevremeno bio Elsnerov saigrač i u veoma emotivnom obraćanju prisetio se tih dana... 

 


 
- Marko je veliko ime Crvene zvezde. Fudbaler sa kojim sam igrao četiri godine u našem klubu i reprezentaciji. Želeli smo da dođemo na sahranu, ali nažalost nismo uspeli zbog problema sa koronom. Rekli smo da ćemo prvi put kada se ukaže prilika doći na njegov grob i danas smo tu. Drago mi je da vidim njegovog sina, unuke i suprugu. Rok je bio tada mali, rođen  je 1986. godine, u periodu kada je Marko bio u Beogradu. Sećam se kako je Markova supruga šetala Luku i Roka na Zvezdinom stadionu. Evocirali smo uspomene i to su lepa sećanja, a čujem da su to njima najlepši dani u životu - rekao je Mrkela. 
 
U ime porodice obratio se Markov sin Rok.
 
- Hteo bih da se zahvalim Crvenoj zvezdi na dolasku. To veoma znači meni i mojoj porodici, kao i ljudima koji misle na njega i koji nisu mogli da budu tu. Iz srca se zahvaljujem što ste došli. Kakav je bio čovek najbolje se videlo kada dođem kući uveče i kada me zagrli.

 

Dostojanstveno i uz veliku dozu sete delegacija Zvezde položila je venac na grob nekadašnjeg čuvenog prvotimca, pokazujući još jednom šta znači crveno-bela porodica.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike