Otkriveno zašto je Nejmar na prodaju! Kada vidite ove cifre sve će vam biti jasno!

27.06.2022

05:50

0

Autor: 24sedam

Očigledno je da ni klub ni igrač nikako nisu zadovoljni saradnjom

Otkriveno zašto je Nejmar na prodaju! Kada vidite ove cifre sve će vam biti jasno!
Nejmar - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Pomalo nestvarno zvučala je informacija da PSŽ želi da proda Brazilca Nejmara, iako je fudbaler vezan ugovorom do 2027. godine.

A onda su počeli da se pojavljuju razlozi za prekid saradnje i sve je počelo da dobija smisao. Najpre činjenica da su menadžeri ponudili Nejmara Juventusu, pominje se i Čelsi, zatim ona da se Brazilac osetio prozvanim i pronašao u izajvama predsednika kluba Nasera Al-Kelaifija.

Sada su se pojavili prvi konkretni podaci koji pokazuju zašto bi se PSŽ rado rešio Nejmara. U timu ga ne vide, ili ne žele, ni novi sportski direktor, ni novi trener Kristof Galtije.

Nejmar ima ogromna primanja, ne sme se zaboraviti ni da je plaćen basnoslovnih 222 miliona evra pre pet godina, te da zapravo klubu nije doneo ništa u borbi za titulu prvaka Evrope, koja je godinama primarni cilj.

 

 

A tu je i glavni razlog za prodaju "desetke"! On čovek ne igra koliko se očekuje! Stalno su tu neke povrede, neki izgovori, brojni razlozi, česti i bizarni, zbog kojih ne može na teren.

Pazite sad sledeći podatak! Od dolaska u klub Nejmar je na terenu teoretski mogao da provede 17.100 minuta, a igrao je samo 7.832! Da uprostimo, nije ga bilo na više od pola utakmica, precizno, odigrao je samo 46 odsto mogućih minuta!

U prošloj sezoni odigrao je 18 utakmica, postigao 13 golova i imao osam asistencija, i to je prilično dobar učinak. Ali, klubu sa ambicijama kakve ima PSŽ potreban je igrač koji će redovno igrati, a ne neko ko će se s vremena na vreme pojaviti na terenu i pokazivati šta zna i ume.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike