Maradonin advokat prvi put pričao u javnosti

24.12.2020

21:04 >> 21:06

0

Autor: N. St.

Matijas Morla otkrio nove detalje

Maradonin advokat prvi put pričao u javnosti
Copyright Profimedia

Prošlo je skoro mesec dana od smrti legende. Tog 25. novembra je fudbalski svet ostao u šoku zbog vesti da je Dijego Armando Maradona preminuo. Od tada se nove vesti pojavljuju svakodnevno, a dok traje istraga oko svega oglasio se njegov advokat.

U javnosti je prvi put pričao Matijas Morla. Uradio je to na ceremoniji inaguracije u gradu Eskini koji se nalazi u provinciji Korijentes u Argentini. U rodnom mestu Dijegovih roditelja Don Dijega i Donja Tote će jedna ulica nositi ime po njemu. Došao je u pratnji jedne od Maradoninih sestara Anom.

Pročitajte još:

– Pre njegove smrti je Dijego započeo pregovore sa određenim ljudima oko kampanje „Desetke od desetke“ (Las diez del 10). Zbog toga smo, posle svega što se dogodilo, odlučili da nastavimo njegovo zaveštanje i ideje. Uvek je voleo ljude iz ovog grada, podržavoa ih je, oni njega takođe. Imam mnogo uspomena sa njim i svaka je imala istu poentu – uzvratiti društvu – rekao je Morla.

Nastavio je u istom dahu.

– Umeo je da dotakne ceo svet, a da ne kaže ništa. Povukao je sve veze koje je mogao da pomogne ljudima u doba pandemije koronavirusa. Uvek je bio druželjubiv. U Venecueli je to bilo sa Fidelom Kastrom, na Kubi su deca izlazila da ga pozdravljaju i sada, skoro mesec dnaa posle smrti, njegove ideje i dalje žive i njegova duša je prisutna.

Potom se osvrnuo na nedavni period.

– Kada smo razgovarali skoro rekao mi je da razmišlja o Božiću i o tome da skupi sve one koje voli na jednom mestu. U toj fazi života je bio mirniji, manje kontroverzniji Dijego. Naravno da je poznat po svom temperamentu i svemu, ali je zaista bio smireniji u poslednje vreme. To može da posluži svima u ovo nemirno vreme u kome živimo. Da treba svi da budemi zajedni, u miru i da se borimo da idemo napred.

Usledile su reči koje je izgovorio drhtavim glasom.

– Poslednje što mi je rekao bilo je „Volim te“ i poljubio mi je ruku. Ljubav koju osećam prema njemu prevazilazi ovaj svet i ovaj život. Živimo trenutno u toliko teškim momentima. Čak ni posle skoro 30 dana ne znamo šta se tačno dogodilo, ko je odgovoran, da li postoje odgovorni niti šta se dešava – završio je Morla.

Po završetku govora advokata je otkrivena i zvanično plaketa na kojoj piše „Avenija Dijega Armanda Maradone“, njegova sestra Ana je od gradonačelnika Uga Beniteza dobila izvod iz matične knjige rođenih njihovih rodtelja. Takođe, u planu je da se napravi i skupltura posvećena Maradoni u toj ulici, Morla je doneo svu potrebnu dokumentaciju kako bi to bilo rešeno i pravno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike