Eraković se priključio saigračima na pripremama: Mlad sam samo po godinama, cilj je Liga šampiona i odbrana dupla krune

23.06.2022

12:49

0

Štoper je bio pravi hit prošle sezone, a sada želi da nastavi u istom ritmu

Eraković se priključio saigračima na pripremama: Mlad sam samo po godinama, cilj je Liga šampiona i odbrana dupla krune
Strahinja Eraković - Copyright FK Crvena zvezda

Izabranicima Dejana Stankovića se na pripremama u Sloveniji pridružio hitri štoper Strahinja Eraković, verovatno najveći hit Superlige prošle sezone. On je izazvao pažnju brojnih klubova širom Evrope, ali Crvena zvezda ne želi da ga prodaje za mali novac.

Ipak, to defanzivca rođenog 2001. godine ne dotiče, jer se on vredno sprema za narednu sezonu. Eraković praktično da nije imao ni malo odmora, pošto je bio deo reprezentacije za obaveze u Ligi nacija.

- Imao sam malo dužu pauzu zbog reprezentativnih obaveza pa sam se priključio saigračima u Sloveniji. Mislim da ću se brzo vratiti formu i steći fizičku snagu, kao što sam imao prethodne sezone. Devet dana sam pauzirao, mislim da to nije mnogo. Smatram da sam dosta spreman i da ću se brzo navići na jak trenažni proces. Imaćemo tri utakmice u Sloveniji i jednu u Rusiji protiv Zenita. Svaki prijateljski meč je dobar da se uigramo, da pojačanja osete kako je igrati u Zvezdi. Naravno, na ovim utakmicama je dobro pobeđivati.

Eraković je dobio poziv seniorske reprezentacije Srbije za mečeve Lige nacija, gde je i debitovao za A tim naše zemlje.

- Utisci su fenomenalni, sa samo 21 godinom sam debitovao za A reprezentaciju Srbije. O tome sam maštao. Prvo da zaigram u prvom timu Crvene zvezde, a potom i reprezentacije. Na meni je da sada radim još jače, da se dokazujem iz dana u dan. Značilo mi je da treniram sa fudbalerima koji igraju u vrhu evropskog fudbala. Za 15 dana provedenih sa njima dosta sam stvari naučio. Nadam se da mi ovo neće biti poslednje okupljanje.

Eraković bi mogao da bude predstavnik Crvene zvezde na Svetskom prvenstvu u Kataru.

- Rano je pričati o nekim stvarima. Na meni je da vredno radim i treniram, naravno da bih bio srećan da dobijem poziv na Svetsko prvenstvo, ali ima još dosta do toga. Prvo da se okrenemo obavezama u klubu i nastavimo tamo gde smo stali. Cilj je plasman u Ligu šampiona i ponavljanje prošlogodišnjeg uspeha.

Iako ima tek 21 godinu, Eraković je već odigrao 60 utakmica u crveno-belom dresu i ističe da je uvek tu za mlađe saigrače. Sada već od njega mogu da uče Stefan Leković i Vuk Bogdanović.

- Stvarno sam dugo u Crvenoj zvezdi i ne smatram se više mladim igračem. Iako po godinama jesam mlad, prošao sam dosta priprema sa prvim timom i sakupio mnogo utakmica. Osećam se ipak malo iskusnije od mlađih saigrača. Ako im bude trebala bilo kakva pomoć ili sa druge strane smatraju da mogu nešto da nauče od mene tu sam da im dam savet i pomognem bilo kada.

Pristio se brzonogi defanzivac duela sa Ludogorecom u grupnoj fazi Lige Evrope, na kom je poneo kapitensku traku.

- Ko bi rekao da ću u periodu od šest godina, od skupljača lopti da postanem kapiten protiv istog tog tima. Osećaj je bio fenomenalan.

Mladi štoper je na kraju razgovora izneo ciljeve pred narednu takmičarsku godinu.

- Probaćemo da uradimo sve što je do nas. Plasman u Ligu šampiona i odbrana "duple krune", ako je moguće u najelitnijem takmičenju u Evropi stignemo što je dalje moguće.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike