Orlići primili četiri komada, a selektor zadovoljan! Verujem u ove momke, oni su fenomenalni!

23.06.2022

06:29

0

Autor: 24sedam

Mladi srpski fudbaleri pretrpeli težak poraz na Evropskom prvenstvu i samo teoretski mogu do polufinala

Orlići primili četiri komada, a selektor zadovoljan! Verujem u ove momke, oni su fenomenalni!
Aleksandar Jović - Copyright Printscreen/YouTube/Fudbalski savez Srbije

Posle iščupanog remija u prvom kolu Evropskog prvenstva za fudbalere do 19 godina, naša reprezentacija pretrpela je težak poraz u duelu sa Engleskom.

Primili su Orlići četiri gola od jednog od glavnih favorita za titulu prvaka Evrope, pa im je ostala tek teoretska šansa da se domognu polufinala. Realno gledano za to će našem timu biti potrebno pravo malo čudo u poslednjem kolu.

Iako je poraz od 4:0 sigurno bolan, selektor Aleksandar Jović poručuje da semafor ne pokazuje ono što se dešavalo na terenu u duelu sa Englezima.

- Ne prija posle 0:4, uvek izgleda visoko, međutim pravo stanje na terenu je ipak bilo malo drugačije. Bez obzira na rezultat dobro smo izgledali. Primili smo golo u 5. minutu, ali ni tada, ni posle 0:2 protivnik nas nije nadigrao. Presudio je veliki broj individualnih grešaka. Rival je bio bolji, fizički dominantniji, videlo se to u duelima - rekao je Jović, a preneo mozzartsport.

 

 

Selektor je naglasio i da igrači zaslužuju samo lepe reči.

- Moram da pohvalim momke, možda deluje čudno, ali je tako. Svesni su i oni da su bili dobri. Pokušavali su da igraju našu igru. Još su momci, nisu odrasli ljudi, daju maksimum. Opet su to uradili, a rezultat nije pokazatelj odnosa snaga na terenu. Zaslužili smo i mi da postignemo gol. Protivnik je dao četiri i to je fudbal. Sve ovo ulazi u minuli rad, a ovde ima dosta igrač rođenih 2004. što znači da će igrati na još prvenstava Evrope.

Pred poslednji meč u grupi u kom je važno pobediti da bi se obezbedilo treće mesto i tako izborio baraža za odlazak na svetsko prvenstvo, selektor i dalje veruje da se može i do polufinala.

- I dalje sve u igri. I dalje verujem u ove momke. Zamene su oni fenomenalni! To što radimo poslednjih mesec dana je neverovatno. Idemo s turnira na turnir, iz grada u grad, iz hotela u hotel... Okrećemo se novim izazovima. Gledali smo Austriju protiv Izraelaca, reč je o dobrom protivniku, videćemo dokle ćemo dogurati - zaključio je Jović.

Mladi fudbaleri Srbije meč odluke igraju u subotu sa Austrijom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike