Matićevo jedinstvo u Prvoj ligi Srbije! FSS odlučio - ovaj klub će najviše doprineti razvoju fudbala u zemlji

22.06.2022

17:28

0

Otvorilo se mesto nakon istupanja Žarkova

Matićevo jedinstvo u Prvoj ligi Srbije! FSS odlučio - ovaj klub će najviše doprineti razvoju fudbala u zemlji
matić - Copyright Printscreen/YouTube/FK Jedinstvo UB

Jedinstvo iz Uba novi je član Prve lige Srbije! Ovo je odluka Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije nakon što je iz takmičenja istupilo OFK Žarkovo.

Klub koji već godinama pomaže srpski fudbalski velikan Nemanja Matić ulazi u PLS pošto je procenjeno da će najviše doprineti razvoju domaćeg fudbala.

Fudbalski klub OFK Žarkovo iz Beograda odustao je od takmičenja u Prvoj ligi Srbije čime se stvorila potreba da se popuni slobodno mestu u tom takmičenju. Posle razmatranja prispelih predloga i kandidatura IO FSS je na osnovu relevantnih kriterijuma doneo odluku da u takmičarskoj sezoni 2022/23. novi prvoligaš bude Jedinstvo sa Uba – navodi se u saopštenju FSS.

Sednicom u Staroj Pazovi predsedavao je zamenik predsednika FSS-a Nenad Bjeković, a na njoj je usvojen novi Pravilnik o fudbalskim takmičenjima, na osnovu čega prestaje primena pravila iz 2007. godine.

Osim toga potvrđene su i usvojene liste sudija i delegata za utakmice Super i Prve lige Srbije, kao i za takmičenje u Kupu Srbije.

Članovi Izvršnog odbora pružili su podršku čelnicima FSS-a, Super i Prve lige, koji vode pregovore o novom ugovoru u vezi sa naslovnim sponzorstvom za dva takmičenja, u periodu od 2022. do 2025. godine.

Odluka o novom sponzoru trebalo bi da bude poznata u narednih sedam dana, a to će prema navodima FSS-a biti najveći finansijski ugovor u istoriji srpskog fudbala.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike