Ukrajinci ne mogu da prežale što je Srbija otišla na Evropsko prvenstvo: Ovo nema smisla, nikad viđena nesreća!

09.06.2022

17:25

0

Selektor Ukrajinaca Vladimir Jezerski još utučen zbog eliminacije u kvalifikacijama

Ukrajinci ne mogu da prežale što je Srbija otišla na Evropsko prvenstvo: Ovo nema smisla, nikad viđena nesreća!
klinci - Copyright Promo/FSS

Selektor omladinske reprezentacije Ukrajine Volodimir Jezerski preneo je utiske svog nacionalnog tima sa kvalifikacionog turnira u Holandiji, gde su igrači Srbije do 19 godina (U19) otišli na EP kao prvoplasirana ekipa zahvaljujući manjem broju žutih kartona od vršnjaka iz Ukrajine.

Jezerski ističe da nikad nesrećniji rasplet takmičenja nije doživeo u svojoj karijeri:

- Naravno, nije bilo tako nesrećnog nikada. Nakon završetka turnira, svi zvaničnici su se zatvorili u kancelariju na pola sata, rešavajući ovo pitanje. Ni u njihovoj karijeri nije bilo takvih slučajeva, tako da su dva tima imala podjednak učinak. Šteta što su sudbinu vize za Evropsko prvenstvo odlučila tri žuta kartona. Po mom mišljenju, bilo bi poštenije računati žute na utakmici Ukrajina - Srbija (3:5), a ne u svim utakmicama. Ali to je pravilo i tu ništa ne možete učiniti - priča Jezerski i dodaje:

Promo/FSS
Reprezentacija Srbije U19

- Zvali su me mnogi funkcioneri. Čestitali su na dobrom rezultatu, a i sami su šokirani što je došlo do ovakvog raspleta. Šteta što toliki obim posla koji je naš stručni štab uradio šest-sedam dana pre turnira nije doneo željeni rezultat. Igrači su uhvatili našu ideju i sve preneli na teren, nemaju mečeve od februara. Pored toga, povređena je velika grupa igrača koji su prethodno bili pozvani u ovaj tim, pa je u sastavu bilo i debitanata. Bilo je teško, ali ceo tim je pokazao karakter, svi su bili profesionalci. Zaista smo želeli da donesemo što više pozitivnih emocija našim navijačima, od kojih mnogi sada brane našu zemlju sa mitraljezom u rukama - zaključio je ukrajinski selektor.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike