Mega spremna za okršaje sa evroligašem: Radni zadaci prvi preduslov za igranje protiv Zvezde!

09.06.2022

16:27

0

Autor: 24sedam

Vlada Jovanović uoči početka polufinala plej-ofa KLS

Mega spremna za okršaje sa evroligašem: Radni zadaci prvi preduslov za igranje protiv Zvezde!
20211101IVZvezdaMega09 - Copyright MN Press

U senci Partizanove odluke da istupi iz završnih borbi za nacionalni tron vrše se poslednje pripreme pred početak polufinala plej-ofa Košarkaške lige Srbije.

Pred košarkašima Mege je najveći izazov, pošto ispred sebe imaju regionalnog šampiona Crvenu zvezdu, koja će u petak od 20 časova biti domaćin prvog duela u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

- Sam preliminarni plej-of u kome smo odigrali šest utakmica nam je puno koristio s ozbirom na sve promene koje smo imali u timu, i u kome smo dostigli određen nivo uigranosti. U polufinalnu seriju ulazimo sa timom Crvene zvezde koja je pre nekoliko dana završila veoma zahtevnu finalnu seriju ABA lige sa Partizanom – kazao je strateg Mege Vlade Jovanović i dodao:

- Crvena zvezda je sastavljena od veoma kvalitetnih domaćih igrača i to je njihova glavna snaga. Sigurno je da tu moraju da se pomenu Kalinić koji je najbolji igrač tima, zatim Davidovac, Dobrić koji igraju jako dobro, Luka Mitrović koji posle povratka iz inostranstva u Zvezdu igra svoju najbolju košarku, kao i Marković koji je doneo Zvezdi preko potrebno iskustvo - rekao je Jovanović.

Strateg beogradskog tima pohvalio je i strance crveno-belih, koji će u borbi za odbranu nacionalnog trona igrati bez Nejta Voltersa.

- Stranci koji su u timu su dosta kvalitetni i svojim igrama doprinose rezultatima tima. Pre svega bih izdvojio Ivanovića i Holinsa.

Otkrio je Jovanović i šta to njegovi izabranici moraju da ispune da bi pokušali da se suprotstave favorizovanom rivalu.

- Zvezda je tim koji već dugi niz godina gaji odbrambeni stil, u većini slučajeva dozvoljavaju mali broj postignutih poena svojim protivnicima. Igraju fizički na obe strane terena, sa dosta kontakta. Samim tim, ukoliko želimo da igramo sa Zvezdom, moramo da budemo veoma dobri 40 minuta u radnim zadacima, pre svega mislim na trčanje u oba smera, i građenje koša, kao i da u svakom trenutku odgovorimo na njihov kontakt - izjavio je Jovanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike