Prvak Evrope zagrmeo! Ko je Francuzima dao organizaciju finala?! Navijači su napadani i pljačkani!

03.06.2022

15:44

0

Autor: 24sedam

"Kraljevski klub" u finalu bio bolji od Liverpula

Prvak Evrope zagrmeo! Ko je Francuzima dao organizaciju finala?! Navijači su napadani i pljačkani!
Tan2022-5-29_0447504_0 - Copyright Tanju/Frank Augstein/Petr David Josek/Manu Fernandez

U nedavnom finalu Lige šampiona, u Sen Deniju fudbaleri Real Madrida bili su bolji od Liverpula. Međutim, fudbalski spektakl u predgrađu Pariza obeležili su i veliki incidenti. Podsetimo, meč je kasnio čak 36 minuta, a problem je nastao zbog navijača "Redsa" koji nisu na vreme ušli. Kasnije se pojavila i informacija da je mnogo njih imalo falsifikovane ulaznice.

Tokom dana, oglasio se i novi prvak Evrope, saopštenjem.

- S obzirom na nemile događaje koji su se desili 28. maja u blizini ulaza na stadion "Francuska", uključujući i unutar samog stadiona, Real Madrid želi da izjavi sledeće u odbranu naših navijača koji su bili žrtve ovih događaja.

1. Želimo da znamo koji su bili razlozi koji su motivisali da se odredi mesto finala i koji su kriterijumi uzeti u obzir s obzirom na ono što se dogodilo.

2. Isto tako tražimo odgovore i objašnjenja koja će utvrditi ko je odgovoran što je navijače ostavio bez pomoći i odbrane. Neke navijače čije je ponašanje u svakom trenutku bilo primereno.

Razumemo da se ono što je trebalo da bude velika fudbalska proslava za sve navijače koji su prisustovali utakmici zapravo pretvorilo u nemile događaje, koji su izazvali duboko ogorčenje širom sveta.

Kao što se jasno vidi na snimcima, a koji su objavljeni i u medijima, mnogi navijači su nasilno napadnuti, maltretirani i opljačkani. Neki događaji su se desili i kada su se vozili u autobusima i automobilima, gde su se plašili za svoju bezbednost. Pojedini su morali čak da prenoće u bolnici zbog zadobijenih povreda.

Fudbal je svetu preneo sliku koja je daleko od vrednosti i ciljeva kojima uvek mora da teži.

Naši navijači zaslužuju odgovore na ova pitanja i da se razjasne relevantne odgovornosti kako bi se situacije poput onih koje su se desile u finalu zauvek iskorenile iz fudbala i sporta generalno - navedeno je u saopštenju Reala.

Podsetimo, prvobitno je bilo planirano da se igra u Sankt Peterburgu, ali se zbog oružanog sukoba u Ukrajini Rusija našla i pod sportskim embargom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike