Navijaću za Srbiju na Svetskom prvenstvu! Veliki Andrea Pirlo zna za naše velike šampione! (FOTO/VIDEO)

02.06.2022

11:59

0

Autor: 24sedam

Legendarni Italijan dobro je upoznat za srpskim sportom i sportistima

Navijaću za Srbiju na Svetskom prvenstvu! Veliki Andrea Pirlo zna za naše velike šampione! (FOTO/VIDEO)
Andrea Pirlo, banka Intesa 0206 2022 foto Katarina Mihajlovic (11) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Veliki, veliki Andrea Pirlo je u Beogradu! Legendarni fudbaler promoviše italijanski fudbalski kamp, namenjen deci do 14 godina, koji će sedmi put biti održan u našoj zemlji.

Uz podršku Banka Inteza i Generali osiguranja, od 27. juna do 1. jula naši mladi fudbaleri učiće od italijanskih zvezda tajne fudbalske igre, a promoter celog događaja je čovek koji je igrao za Brešu, Inter, Milan, Juventus i naravno reprezentaciju Italije.

I ne samo igrao, nego i osvajao sve što se može osvojiti! I baš taj Pirlo u svoj svojoj fudbalskoj veličini na sav glas hvali naše sportiste!

- Srbija je zemlja velikih šampiona, ne samo u fudbalu, več i u drugim sportovima. U Italiji ima mnogo srpskih igrača, uvek su tu igrali veliki igrači, sa velikim talentom i voljom. Sada su tu Vlahović, Sergej Milinković-Savić... Srbija uvek iznedri velike šampione, iako niste tako velika zemlja -  izjavio je Pirlo na konferenciji za medije.

Uz činjenicu da Italija nije izborila plasman na Svetsko prvenstvo, Pirlo je (uz malo sugerisanja voditelja događaja) otkrio da će na Mundijalu navijati za Srbiju. Dobio je tao aplauz, a svi su se, uključujući i uvaženog gosta slatko nasmejali.

Gosti koji su uveličali ovaj događaj bili su ambasador Italije u Srbiji, Karo Lo Kašo i ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić, uz predstavnike domaćina i organizatora kampa.

- Velika je čast biti u društvu jednog od najvećih fudbalera Italije i sveta, fudbalera koji je obeležio jednu deceniju, uveo mnoge novine i pokazao da fudbal sa takvim plejmejkerom može da izgleda drugačije. Ova akcija značajna je za decu u Srbiji. Moramo da razmišljamo o budućnosti, ali nema ništa lepše za decu kad mogu da uče od velikih igrača, velikih trenera. Drugačije je kad na treningu imate jednog Pirla da vam pokaže kako treba igrati. Drago mi je da sam u društvu velikog Pirla, ali i vas fudbalera. Ugledajte se na vaše idole, budite kvalitetniji bolji i postavljajte standarde -  istakao je Udovičić, koji je, baš kao i ostali govornici, od italijanskog majstora fudbala na poklon dobio potpisani dres.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike