Stigle kazne posle 163. večitog derbija

29.10.2020

14:34 >> 14:40

0

Kažnjeni Partizan, Zvezda i Terzić, pokrenut postupak protiv Vuletića, a onaj protiv Vazure u toku

Stigle kazne posle 163. večitog derbija
Copyright MN Press

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela je odluke zbog dešavanja na 163. večitom derbiju.

Prema saznanjima “Tanjug-a” Partizan je kažnjen sa 1.000.000 dinara i to zbog: slabe organizacije utakmice, nepoštovanje mera iz kovid 19 protokola (veći broj lica od dozvoljenog u ložama zapadne tribine, kao i zlupotreba novinarskih akreditacija). Prilikom visine kazne uzeto je u obzir i to da je Partizan ove sezone već nekoliko puta pravio slične prekršaje u organizaciji utakmice.

Crvena zvezda je kažnjena sa 300.000 dinara zbog kršenja protokola kovid 19, konkretno, na klupi za rezervne igrače nisu svi nosili maske i bez maski su lica iz medicinskog tima ulazila na teren tokom utakmice.

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić  kažnjen je sa 200.000 dinara zbog komentarisanja suđenja.

On je posle derbija  između ostalog rekao i da je glavni arbiter meča Novak Simović bio katastrofalan, da je sve sudio u korist Partizana, kao ni da ne zna ko i zašto štiti ovakav Partizan.

Kada je u pitanju generalni direktora Partizana Miloš Vazura, zbog izjava posle derbija kada je rekao da je sudija Simović odradio svoj deo posla i da je u poluvremenu dobio poziv koji se ne odbija, postupak je i dalje u toku. Disciplinska komisija FSS je tražila izjavu od Vazure koji se nije izjasnio, a čekaju se i izjave  glavnog sudije Simovića, kao i njegovih pomoćnika Dalibora Đurđevića, Milovana Ristića i četvrtog arbitra Miloša Milanovića. Takođe je tražena i izjava delegata pomenutog susreta Branka Stojakovića.

Na osnovu prijave golmana Crvene zvezde Milana Borjana pokrenut je postupak protiv potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića zbog kršenja članova 22 i 23 Etičkog kodeksa FIFA, člana šest Etičkog kodeksa FS Srbije i kršenja članova 79 i 85 Disciplinskog pravilinka FS Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike