Bejl napustio Real! Za novinare i navijače bio parazit, ali se kraljevski klub oprostio uz istorijske golove! (VIDEO)

01.06.2022

17:09

0

Autor: 24sedam

Od 2013. godine kada je stigao u Madrid osvojio je 19 trofeja

Bejl napustio Real! Za novinare i navijače bio parazit, ali se kraljevski klub oprostio uz istorijske golove! (VIDEO)
Tan2022-5-27_202817896_3 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Garet Bejl više nije član Real Madrida, a povodom prestanka saradnje sa Velšaninom oglasio se i prvak Španije i Evrope.

- Real Madrid se iskreno zahvaljuje Garetu Bejlu, igraču koji će biti zauvek deo klupske istorije. Od kada nam se pridružio 2. septembra 2013. godine, sa 24 godine bio je učesnik jedne od najslavnijih era naše istorije. Tokom svog boravka osvojio je 19 trofeja, pet evropskih titula, pet svetskih titula, tri u Primeri, jedan Kup kralja, kao i tri španska Superkupa.

Na individualnom nivou, proglašen je za najboljeg igrača finala Lige šampiona, a iste godine je osvojio i Zlatnu loptu. Biće upamćen i po predivnom i odlučujućem golu u finalu Lige šampiona u Lisabonu, kao i njegov solo trk u Kupu Kralja u Valensiji. Pamtiće se i po makazicama u finalu Lige šampiona u Kijevu.

Real će uvek biti njegov dom, i njemu i njegovoj porodici želimo sve najbolje - napisano je u oproštajnoj poruci "Los Blankosa".

Igrao je u 258 utakmica, uz učinak od 106 golova i 67 asistencija. I sam Velšanin se oprostio na Tviteru.

- Pišem ovu poruku kako bih se zahvalio svim svojim saigračima, prošlim i sadašnjim, trenerima, ostalom osoblju i navijačima koji su me podržavali. Stigao sam u Madrid pre devet godina kao mladić koji je želeo da ostvari svoj san i zaigra za Real. Hteo sam da nosim savršeni beli dres i Realon grb na svojim grudima, da igram na stadionu Santjago Bernabeu da osvajam trofeje, pre svega Ligu šampiona.

- Sada mogu da se osvrnem i kada razmislim da kažem da sam sve to ostvario. I mnogo više od toga. Bilo je nezaboravno iskustvo upisati se u istoriju Reala i ostvariti ovo što smo mi ostvarili. Nikada to neću zaboraviti. Želeo bih da se zahvalim i upravi kluba koja mi je dala šansu, predsedniku Florentinu Perezu, Hoseu Anhelu Sančezu i čitavom upravnom odboru. Bila mi je čast. Hvala. Napred, Madrid! - naveo je Bejl.

Inače, često je bio na udaru navijača, ali i španskih medija, da je "parazit" koji ne zarađuje svoju platu.

Za sada se (zvanično) ne zna koji će biti sledeći klub 32-godišnjeg ofanzivca koji prema procenama Transfermarkta vredi oko tri miliona evra. Igrao je i za Sautempton i Totenhem.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike