Vojvodina se zahuktava za novu sezonu: Stigao i novi trener

01.06.2022

17:25

0

Dragan Radojičić je bio prelazno rešenje

Vojvodina se zahuktava za novu sezonu: Stigao i novi trener
FK Vojvodina

Fudbalski klub Vojvodina i zvanično je predstavio novog sportskog direktora Marka Jovanovića i novog šefa stručnog štaba Milana Rastavca. Ovo je bila i prva konferencija na kojoj je prisustvovao novi predsednik kluba, Dragoljub Zbiljić.

Takođe, prisustvovali su i generalni direktor Dušan Bajatović, pomoćni trener Goran Šaula, kao i članovi reprezentacije Srbije (U-17) Milan Majstorović, Jovan Milošević, Stefan Bukinac, Milan Kovačev i njihov trener Brane Novaković, koji su ostvarili veliki uspeh na Evropskom prvenstvu plasmanom u polufinale.

Prisutnim medijima i članovima kluba, najpre se obratio predsednik, Dragoljub Zbiljić.

- Nekako mi ta 2016. deluje daleko, a opet kao da je juče bila, ali ja tada nisam uradio sve što sam zamislio i ostao sam nedorečen. Nadam se da ću u ovom i u sledećem mandatu, jer planiram da ostanem ovde dugi niz godina, uspeti da sprovedem naš plan, jer i direktor Bajatović i ja znamo šta radimo. Ozbiljne rezultate prave infrastruktura i struka, a mi ćemo današnjom konferencijom i momcima koji su se vratili sa Evropskog prvenstva, dokazati da struka zna da radi svoj posao. Na Dušanu Bajatoviću i meni je da infrastrukturu završimo do kraja. Kao što znate nov teren sa veštačkom travom je u završnoj fazi, a kupljen je i novi autobus kojim će prvotimci putovati na letnje pripreme. Mi želimo da učinimo sve da Vojvodina bude fudbalski klub broj jedan u Srbiji - naveo je u uvodnom obraćanju Zbiljić, te nastavio:

- Naravno, struka i igrači moraju da urade svoj deo posla kako bi zadovoljili sportske ambicije. Zašto sam pomenuo tu 2016. godinu? Meni je i tada velika želja bila da dovedem Milana Rastavca u Vojvodinu, i da se tada nastavila priča, sigurno bih učinio sve da ga dovedem u klub. Nekoliko godina kasnije, sam nagoveštaj da mogu da se vratim na velika vrata u fudbal dao mi je za pravo da mogu da ga pozovem za uskršnje praznike, da popijemo kafu i mogu da vam kažem da smo se dogovorili za tri minuta. Ono što moram da kažem naglas i Milanu Rastavcu i Marku Jovanoviću i Goranu Šauli – dobro došli kući, vi ste prvi autoriteti Vojvodine koji se vraćaju u ovom našem mandatu. Lično želim da vidim bivše igrače i u loži, da vratimo sve te naše velike autoritete, jer želimo i imamo pravo na lokal patriotizam, imamo pravo da volimo Vojvodinu i da za nju uradimo sve. Dobro došli kući i želim vam uspešan rad.

Srećan zbog povratka u klub, u čijem dresu je odigrao trocifren broj utakmica, bio je i Marko Jovanović.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK Vojvodina (@fk_vojvodina)

 

- Ovde sam igrao više od četiri sezone, proveo sam najlepše godine svoje karijere upravo u Vojvodini i odavde sam otišao u inostranstvo, kao što će i ovi momci jednog dana. Otišao sam pre 16 godina i sada se vraćam u ulozi sportskog direktora, a tu funkciju obavljao sam šest godina u Radničkom iz Niša. Stekao sam iskustvo, napravio sam dve godine pauzu i napunio baterije za nove izazove. Sa Radničkim sam ostvario neke odlične rezultate i mnogo transfera, a to očekujem i sada u Vojvodini, jer je to ovde i nedostajalo. Posle razgovora sa Zbiljićem, nisam imao nikakvu dilemu. Predočili su nam jasan plan i siguran sam da mi možemo da odgovorimo tim zadacima, da Vojvodina bude u vrhu srpskog fudbala, da ima rezultate, ali i da završi neke velike transfere, kako bi klub mogao da funkcioniše. Raduje me što je danas ovde pored mene i Milan Rastavac, koji je bio i moj prvi trener u Radničkom. Imali smo odličnu saradnju tokom dve i po godine, napravili smo velike uspehe i posle pet godina ponovo smo zajedno. Tu je Goran Šaula, koji je i meni bio pomoćni trener u Vojvodini, imali smo i tada lepu saradnju, nadam se da ćemo i sada - kazao je Jovanović, pa je čestitao i mladim reprezentativcima koji su igrali na Evropskom prvenstvu:

FK Vojvodina
 

 

- Želim da čestitam i ovim mladim momcima koji su danas sa nama, na izuzetnom rezultatu na Evropskom prvenstvu. Čestitam Branetu Novakoviću koji je bio asistent u tom timu i Radovanu Krivokapiću, koji ih je odlično vodio i direktoru Grujiću koji im je omogućio uslove za dobar rad. Želimo da pojačamo struku, ne samo u prvom timu, već i šire, jer mi ovde zaista imamo mnogo talenata. Cilj je i da se samim tim i rad omladinske škole podigne na viši nivo. Već od osmog juna kada počnemo pripreme, neki od njih će biti priključeni prvom timu. Vrlo dobro znam šta je Vojvodina i šta predstavlja grb Vojvodine i siguran sam da će sa ovom pozitivnim energijom doći i naši uspesi kojima ćemo se svi radovati.

Emotivno se obratio i Milan Rastavac, koji je u klubu iz Novog Sada prošao sve mlađe kategorije, te mu se ostvario san da bude trener ekipe.

- Moj prvi utisak je – ima nas. Ima nas koji smo voljni da damo svoj doprinos da Vojvodina pravi rezultate. Svi koji me poznaju, znaju vrlo dobro i moj stav da sam ja oduvek znao da ću jednog dana postati trener Vojvodine. Zahvaljujem se svima na tome, najpre gospodinu Zbiljiću. Mislim da je ispred nas lepa prilika, imamo veličinu i tradiciju kluba, imamo znanje i iskustvo koje smo stekli i imamo našu volju i energiju koju smo spremni da potrošimo za Vojvodinu. Nema potrebe da pričamo o ambicijama Vojvodine, jer su one uvek najveće. Možemo da pričamo o našem načinu na koji ćemo doći do njih. Potreba za pobedama je nešto što je neminovno, da vidimo kako ćemo napraviti nas da budemo sposobni da pobeđujemo i to je misija koju treba da ostvarimo zajedno. Svako mora da pruži svoj doprinos, ne postoji ovaj ili onaj sektor, svi smo mi Vojvodina i ja čvrsto verujem u tu priču. Moja ambicija nije bila samo da budem trener Vojvodine, već da budem i uspešan trener Vojvodine - rekao je Rastavac i dodao:

- Fazu defanzive vidim kao osnov igre u fudbalu, na to se nadograđuje ofanzivni deo, kojim će se Vojvodina verujem mnogo više baviti. U smislu da će više vremena na terenu provoditi u ofanzivnom segmentu igre, ali za to je prvo potrebno da nađemo način koji će odgovarati našem stilu. Ofanzivna igra je nešto što će krasiti Vojvodinu.

Na kraju, predsednik Vojvodine je uručio poklone predstavnicima na Evropskom prvenstvu (U-17), treneru Branetu Novakoviću, Milanu Majstoroviću, Jovanu Miloševiću, Stefanu Bukincu i Milanu Kovačevu.

Bonus video

Arena

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti