Opšti haos u BiH! Igrači, navijači i redari tukli sudije, policija nije reagovala: Leđa su mi šarena od udaraca!

30.05.2022

15:31

0

Autor: 24sedam

Neverovatne scene sa utakmice Prve lige Tuzlanskog kantona

Opšti haos u BiH! Igrači, navijači i redari tukli sudije, policija nije reagovala: Leđa su mi šarena od udaraca!
Ilustracija - Copyright Printscreen/Facebook

Širom sveta su fudbalske niželigaške utakmice neretko poligon za huligansko iživljavanje nad sudijama. Urbana legenda je i u Srbiji kako arbitri tih mečeva često skrovište potraže u obližnjim kukuruzima, ali ono što se desilo u BiH prevazilazi sve granice zdravog razuma, pogotovo što su učešće u nasilju uzeli i oni koji bi trebalo da obezbede sigurnost.

Dnevni Avaz prenosi da je na utakmici Prve lige Tuzlanskog kantona između Trešnjevke i Mladosti Gornje Živinice u Maoči prekinuta pošto su domaći navijači uz pomoć fudbalera i redara napali i pretukli sudije.

Domaćin je očito bio nezadovoljan rezultatom (0:2), pa su krivca za loše izdanje pronašli u trojici arbitara, kojima, potpuno neverovatno, u pomoć nisu pritekli ni pripadnici policije, koji su imali obavezu osiguravanja ovakvog događaja, ali su sve mirno posmatrali sa distance.

- Gosti su poveli 0:2, došlo je do nervoze, jedan igrač je fizički nasrnuo na mog pomoćnika, a ja sam hteo da ga udaljim da ga ne povredili. U tom trenutku je nastao haos, boca je doletela, uleteo je neko iz publike… Ja sam počeo da trčim prema svlačionici, gde me je sapleo šef obezbeđenja – ispričao je za Avaz glavni sudija meča Agan Ramić.

Nesrećni arbitar je izvukao deblji kraj…

- Tu je bilo i cipelarenja, udaranja. Ušao sam, ostali su izašli, ja sam se zaključao u svlačionicu, a sve je to posmatrala policija RS-a. Međutim, niko nije reagovao.

Ramić je otkrio da se košmar nastavio i pošto se zaključao u svlačionici.

- Nekoliko domaćih igrača je nastavilo da provaljuje. Ima tu još jedna pomoćna prostorija s nekim nabacanim stvarima, u koju sam ušao. Oni su odvalili prva vrata, iz štoka su ih izvalili. Znači tukli su nas igrači s brojevima 2, 4 i 8 i još jedan koji je skinuo dres, zatim šef obezbeđenja, redari... Oni koji bi trebalo da nas zaštite…

Srećom, u opštem metežu bilo je i mirnih glava u redovima domaćina.

- Zaštitili su nas domaći kapitan i još jedan igrač kojeg znam od ranije. Da njih nije bilo dobili bismo još batina. Inače, ovaj domaći tim je bio mnogo lošiji, od prvog minuta su udarali, nisu ni hteli da igraju fudbal. Posle smo otišli uz pratnju policije u Čelić, u hitnu, pa se vratili na stadion gde je policija vršila uviđaj. Bilo je i materijalne štete, meni je vozilo oštećeno. Leđa su mi šarena od udaraca - ispričao je Ramić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike