Čukarički dobio novog trenera: Ilić ih uveo u Evropu, Lešnjak završio prvenstvo, a Kerkez počinje novu priču

26.05.2022

09:57

0

Novi trener je doveo i nove saradnike

Čukarički dobio novog trenera: Ilić ih uveo u Evropu, Lešnjak završio prvenstvo, a Kerkez počinje novu priču
203681093_166455925389150_3989790039823307090_n - Copyright Printscreen/Insatgram/kerkez.dusan

Čukarički je ove sezone promenio dvojicu trenera, kako bi obezebdio treće mesto na tabeli Superlige, koje vodi u Evropu.

A u Evropi, ekipu neće voditi ni Saša Ilić koji je bio najzaslužniji za odlične rezultate ekipe, a ni Milan Lešnjak koji ga je zamenio u finišu iste, već Dušan Kerkez.

Ekipa sa Banovog brda je tako rešila poverenje dala 46-godišnjem Beograđaninu, koji je karijeru gradio u AEL-u, na Kipru.

Počeo je u mlađim kategorijama tima iz Limasola, 2018. preuzeo je prvi tim, a na trusnom trenerskom području u jednom klubu je potrajao tri i po godine. U međuvremenu, Kerkez je osvojio Kup Kipra, igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope... Ali, posao u Čukaričkom biće mu prvi u srpskom fudbalu.

- Tako gledano, Srbija mi je inostranstvo. Ali, naravno da sam upućen u sva dešavanja, imam dosta prijatelja ovde, pratio sam sve vreme naš fudbal, i uopšte u zemljama bivše Jugoslavije. Naravno da znam gde dolazim, posebno sam upoznat sa ekipom Čukaričkog - kazao je na početku razgovora novi šef struke Brđana Dušan Kerkez, koji je potom pojasnio:

- Dugo godina poznajem ljude u ekipi sa Banovom brda. Klub je ranije dolazio svake zime na pripreme na Kipar, čelnici Čukaričkog su pratili i moj rad. I ranije je bilo razgovora, ali sada se sve “namestilo”. Gledao sam svaki meč mog novog tima, analizirao ekipu, upoznat sam sa sastavom ekipe. Znam na koji način Čukarički funkcioniše, u svim stvarima se slažemo, zbog toga smo se lako i dogovorili. Mogu da pohvalim klub i ujedno se zahvalim gospodinu Draganu Obradoviću, kao i direktorima Vladimiru Matijaševiću i Goranu Grkiniću. Sve je vrlo profesionalno, video sam veliku želju sa njihove strane, isto tako je bilo i sa moje, a to je najbitnije u ovom poslu - prenosi klupski sajt.

Čuka se može pohvaliti da je tokom sezone imala nekoliko velikih transfera, poput Đorđa Jovanovića, Marka Rakonjca, Đorđa Petrovića, Asmira Kajevića...

- Transferi i prodaja igrača su neminovnost u Srbiji, klubovi se izdržavaju od toga. Čukarički ima takvu filoziofiju da se posebno vodi briga o mladim igračima. Svi momci koji su otišli u inostranstvo bili su spremni za naredni korak, a klub je uvek bio spreman da nadomesti njihove odlaske. Pokušaćemo da dovedemo igrače koji će podići kvalitet, sa željom da Čukarički i dalje bude u vrhu srpskog fudbala.

Tom prilikom, novi trener je čestitao svojim prethodnicima na osvojenom trećem mestu i izborenom plasmanu u kvalifikacije za Ligu konferencije.

- Biti treći je uspeh, mogu da čestitam svima koji su doprineli tom rezultatu. U oči upada velika bodovna razlika u odnosu na večite rivale, nadam se da neće biti tako i sledeće sezone. Budžeti Crvene zvezde i Partizana ne mogu da se porede sa onim što imaju ostali timovi, ali verujem da će Čukarički, možda i neki drugi timovi, uspeti da koliko-toliko ugroze večite rivale. Dobro bi bilo za srpski fudbal da je situacija kao na Kipru, gde se osam timova do kraja borilo za Evropu - kazao je Kerkez, pa otkrio ko će biti u stručnom štabu:

- Pomoćnik će biti Kipranin Hristos Panteli, radio je sa mnom u AEL-u, dugo se znamo. Milan Lešnjak će biti moj saradnik, trener u prvom timu. Kondicioni trener je Igor Delibašić, radio je u surduličkom Radniku, kadetima i omladincima Crvene zvezde, rukometnom klubu Vojvodina... Milovan Sikimić će ostati u Omladinskoj školi, ali će biti i spona između sa prvim timom. To je takođe vrlo bitna stavka, s obzirom na to da klub dosta pridaje pažnje mladim igračima. Trener golmana ostaje Oliver Kovačević, analitičar Luka Jevtović, uz ostatak stručnog štaba koji neće biti menjan.

Iako je tek stigao na Banovo brdo, poznat je plan i program priprema.

- Momci će obaviti 6. i 7. juna obavezne lekarske preglede, 7. uveče biće izvršena prozivka, odradićemo i prvi trening. Od 16. do 30. juna boravićemo na Bledu, gde nas očekuje pet kontrolnih utakmica, a potom se vraćamo u Beograd. Sezona će biti specifična, zbog Svetskog prvenstva u Kataru koje će biti igrano na zimu, ali kako nama, tako i ostalima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike