"Pohlepna pirana" Zahavi osuo paljbu po Bajernu: Znamo za tajni plan Bajerna, izgubili su Levandovskog kao čoveka

23.05.2022

09:03

0

Autor: 24sedam

Izraelski menadžer ljut na Bavarce zbog odnosa prema Poljaku

"Pohlepna pirana" Zahavi osuo paljbu po Bajernu: Znamo za tajni plan Bajerna, izgubili su Levandovskog kao čoveka
profimedia-0609938739 - Copyright Profimedia

Poznati izraelski menadžer Pini Zahavi, u Srbiji prihvaćen kao simbol propadanja dva najveća kluba zbog štetnih ugovora koji su podsećali na "zelenaške" pozajmice, izjavio je za Bild da njegov štićenik Robert Levandovski napušta minhenski Bajern zato što Bavarci nisu želeli da produže ugovor s njim.

Poljak ima još godinu dana starog ugovora i Nemci bi voleli da ga odradi do kraja, pa da sledeće leto ode kao slobodan igrač. Na drugoj strani, Zahavi i najbolji strelac Bundeslige misle da je sada sa 33 godine poželjniji najvećim kliubovima nego kada bude godinu dana stariji:

- Nije bilo ponude. Činjenica je da Robert želi da napusti Bajern posle osam godina. Bajern je istorija za Levandovskog. Dao je klubu sve. Sada ima skoro 34 godine, Robert može da se preseli u klub o kome je oduvek sanjao. Zašto mu Bajern uskraćuje ovu priliku - upitao je Zahavi.

Zahavi nije rekao koji je toklub o kojem njegov klijent oduvek sanja, ali već je poznato da su pregovori sa Barselonom u poodmakloj fazi, tako da dileme nema:

AP photo
 

- Slučaj je jasan. Robert želi da ode ovog leta. Ni Roberta ni mene nije briga za novac. Bajern nije izgubio Levandovskog kao fudbalera. Izgubio je Roberta kao čoveka - rekao je Zahavi, otkrivši to da su Bavarci planirali dovođenje Halanda iz Dortmunda:

- Robert je inteligentan i zna šta se dešava oko njega. Od početka je znao da Bajern planira da ga zameni Halandom. Erlingov otac mu je pre izvesnog vremena rekao "50 odsto šanse da moj sin prelazi u Bajern”.

Agent ne sumnja da bi najbolje rešenje bio transfer u letnjem roku.

- Nadam se da će ponovo razmisliti. Naravno, Robert ima važeći ugovor i može da se zadrži još godinu dana, ali im to ne preporučujem.

Zahavi se već duže vreme muči sa čelnicima Bajerna. Uli Henes ga je jednom nazvao "pohlepnom piranom", a ni sportski direktor Hasan Salihamidžić nema bolje mišljenje.

- Nisam želeo da govorim javno. Osećam poštovanje prema ovom klubu, ali ne mogu a da ne reagujem na Salihamidžićeve reči. Postao sam žrtveni jarac jer je pre godinu dana David Alaba sam želeo da napusti klub. Nisam imao uticaja na to.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike