Zvezda pred 40.000 "delija" slavi svoju 33. titulu u klupskoj istoriji

22.05.2022

17:38

0

Autor: 24sedam

Sjajan ambijent na stadionu "Rajko Mitić"

Zvezda pred 40.000 "delija" slavi svoju 33. titulu u klupskoj istoriji
zvezda10 - Copyright FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde zvanično su najbolji tim Srbije za sezonu 2021/22. Crveno-beli su osvojili svoju 33. titulu pobedom nad ekipom Voždovca u psolednjem kolu Superlige rezultatom 3:1 (1:0). Golove su postigli Katai u 40, Ivanović u 54. i Borjan iz penala u 90. minutu, dok je za goste strelac bio Milojević u 67. minutu.

Na drugom delu Topčiderskog brda, Partizan je morao da se zadovolji statusom vicešampiona- Crno-beli su samo overili drugu poziciju trijumfom nad Radničkim iz Niša, iako je matematika dozvoljavala nadu da je Voždovac došao čuda na najvećem stadionu.

Golove za crno-bele postigli su Rikardo u 45. iz penala i Jamkam autogolom u 66. minutu.

Odmah nakon utakmice obaveljana je ceremonije dodele medalja i pehara. U ime Zajednice klubova Superlige i Prve lige, pehar kapitenu Milanu Borjanu uručila je legenda crveno-belih Vladimir Petrović Pižon.

Na bini koja je smeštena ispred južne tribine upalio se vatromet, a navijači će tradicionalno proslaviti i ovu titulu na Kalemegdanu, ispod spomenika Pobedniku!  

BLOG UŽIVO

90+3 - Goool Borjan - 3:1!!!

90+1. minut - Penal za Zvezdu! Navijači traže Borjana da izvede i Dejan Stanković daje dozvolu!

89. minut - Zvezdu deli od titule samo još minut i sudijska nadoknada.

85. minut - Izlaze Sanogo i Ben, ulaze Krstičić i Pavkov.

75. minut - Ulazi Štulić, igraće protiv svojih dojučerašnjih saigrača u crno-belim dresovima.

81. minut - Žuti za Gajića zbog povlačenja Lasickasa za dres.

79. minut - Zvezda polako obara ritam. Čuva snagu tza finale Kupa u četvrtak 26. maja. Iz igre je izašao i Ivanić.

72. minut - Izlazi Rikardo, ulazi Molovanović. Na povredu se žali Zdjelar, primio je jači udarac od Japanca Mićibućija.

76. minut - Bakljada na severnoj tribini stadiona "Rajko Mitić".

66. minut - Partizan vodi 2:0! Autogol Kamerunca Jamkama! Jojić je sve uradio, a štoper radničkog u pokušaju da spreči pas ka Rikardu vara slučajno svog golmana Drobnjaka.

67. minut - 2:1, Gool za Voždovac - Nemanja Milojević. Sin bivšeg Zvezdinog trenera Vladana pogodio je posle pravog karambola u kaznenom prostoru domaćih. Ponovo se vraća neizvesnost, ali čudo je daleko čak dva gola u mreži Zvezde.

58. minut - Šut Mitrovića, Stevanović brani, ostaje 1:0 za Partizan!

56. minut - Mirno poluvreme za razliku od završnice prvog dela igre na stadionu Partizana. Crno-beli kontrolišu loptu, ali osim jedne prilike za Jovića nije bilo veće opasnosti za Nišlije.

62. minut - Rodić glavom preko gola sa oko 7-8 metara od Krunića.

60. minut - Izlazi Ohi, ulazi štoper Pankov. Čudna izmena, koja će od Bena da napravi lažnu devetku.

59. minut - Igrači Voždovca mogu konačno da odahnu malo. Ivanićev pokušaj da pronađe bena na drugoj stativi nije doneo još jednu promenu rezultata, lopta je konačno završila u gol-autu pa Voždovčani mogu da se opuste.

57. minut - Ben iz slobodnog udarca isprobava spremnost Krunića, u nastavku Gajić pogađa prečku pošto je ostao sam na desnom boku.

54- minut - Lasickas, zamalo pored stative!

53. minut - Goool, Ivanić 2:0! Odlična asistencija Bena i reakcija iskusnog veznog igrača koja dovodi hrabri Voždovac u mat poziciju.

52. minut - Opet Mijailović. Šut koji je izblokirao Dragović! Voždovac sve opasniji!

46. minut - Počelo je i u Humskoj!

49. minut - Kakva šansa za Ćirkovića. Sve mu je pripremio Mijailović, ali kada je trebalo plasirati loptu pored Borjana, mladi napadač šutirao je direktno u golmana Crvene zvezde. Odmah posle toga, Zvezdino dete Mijailović ponovo je prošao po desnoj strani, ali tada njegov centaršut nije pronašao drugog zvezdaša u redovima "zmajeva" Pantovića.

46. minut - Kreće poslednjih 45 minuta u ovom šampionatu na "Rajku Mitiću".

- Fudbaleri Crvene zvezde i Voždovca svakog časa će nastaviti meč, dok će crno-beli i Radnički zbog dužih prekida i prvog dela igre, to učiniti sa značajnim zaostajanjem.

Poluvreme

 

 

45+10. minut - Rikardo u šansi posle asistencije Meniga, ostaje 1:0.

45+5. minut - Mučne scene u Humskoj. Sudija Stefanović želeo je da pokaže crveni karton fudbaleru Radničkog Arsiću, ali onda su Nišlije počele da ga proganjaju po celom terenu. Kada je Arsić konačno krenuo ka svlačionici, usledila je tuča dva tima. Aksentijević, bivši partizanovac, bio je najvatreniji kod gostiju. Želeo je da se obračuna sa članom crno-belog tima koji je bio na klupi, pa je posle gužve od pet minuta utakmica nastavljena tamo gde je stala. Nišlije su krenule sa centra, jer je poslednji fudbalski potez bio Rikardov penal.

 45+3 - Goool, Rikardo, po sred gola kao protiv Voždovca - 1:0!

45+2. minut - Igraće se pet minuta nadoknade vremena, čeka se penal! Pucaće Rikardo!

45. minut - Partizanovi fudbaleri traže penal, zbog igre rukom Vujadinovića. Čekao se VAR, posle čega je i glavni sudija na sugestiju svojih kolega odgledao snimak i video da postoji osnov za najstrožu kaznu. Penal!

44. minut - marković u solo prodoru ka golu Nišlija zaustavljen u poslednjem trenutku. Napad je nastavio Zdjelar, ali i njegov centaršut nije doneo promenu rezultata.

40. minut - Kanga je izveo korner, a Kataji sa peterca prosledio loptu u mrežu za 1:0.

39. minut - Tri minuta je trajalo odstranjivanje isključenog Nišlije, videćemo koliko će sudija da produži poluvreme u Humskoj.

36. minut - Crveni karton za jednog od trenera na klupi Radničkog. Glavni sudija Stefanović uvažio je primedbu četvrtog sudije i pokazao je pomoćniku šefa stručnog štaba gostiju put ka tribinama.

34. minut - Šansa za Ohija! Sam ispred golmana pošto mu je Kataji spustio glavom loptu, ali se Norvežanin nije snašao. Voždovac ne igra klasičan bunker, ali Zvezda danas protiv ovakve igre protivnika još nije pronašla pravo rešenje.

30. minut - Prodor Kataija do srca kaznenog prostora, ali tamo udara u štopere gostiju, prilika odlazi u nepovrat.

26. minut - Jedan napad Voždovca, završen je kornerom, pa kombinovanjem Pantovića i Milojevića, koje nije moglo da zabrine Borjana.

24. minut - Oštar start Milljkovića nad Mitrovićem, izbacio je trenera Radničkog iz ravnoteže. Sudija je pokazao Batku žuti karton zato što je ušao deset metara u teren.

22. minut - Zvezda više koristi levu stranu tamo odakle deluje Rodić, a pridružuju mu se Katai i Ivanić. Poslednji centaršut koji je dolazio sa tog boka, Ohi je pokušao glavom da prosledi do mreže, ali nije uspeo.

21. minut - Trenutno se u Humskoj ukazuje pomoć Marku Jevtoviću posle oštrog starta Stefana Mitrovića za koji je fudbaleru Radničkog pokazan žuti karton.

17. minut - Partizan opseda gol Radničkog, ali Nišlije se uspešno brane. Na "Rajku Mitiću" ista slika. Kanga je u 18. minutu centrirao, a odbitka se dokopao Ivanić koji je bio za malo neprecizan.

13. minut - Kakva šansa za Meniga! Ostaje 0:0

11. minut - Katajiiiii, za malo pored stative iz voleja

10. minut - U Humskoj preti Kovačević, Stevanović branio šut veznog igrača Radničkog

5. minut - Ništa zanimljivo do sada. Večiti imaju inicijative, ali bez prilika.

1. minut - Počele su utakmice poslednjeg kola plej-ofa Super lige Srbije!

Na Marakani oko 30.000 gledalaca, a u Humskoj najviše 2.000-3.000.

Crvena zvezda - Voždovac

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai, Ben, Ohi.

Voždovac: Krunić, Lasickas, Milović, Đurišić, Mijailović, Milojević, Ivezić, Pantović, Đorđević, Purtić, Ćirković.

Partizan - Radnički Niš

Partizan: Stevanović, Urošević, Vujačić, Miletić, Miljković, Zdjelar, Jevtović, Terzić, Marković, Menig, Rikardo.

Radnički: Drobnjak, Aksentijević, Vujadinović, Jamkam, Mlađović, Kovačević, Jovanović, Mesarović, Arsić, Mitrović, Kasalica.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike